Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi govor

Grabar-Kitarović pozvat će na nacionalni konsenzus kao preduvjet za izlazak iz krize

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
13.02.2015.
u 19:47

Kolinda Grabar-Kitarović završila je danas svoj inauguracijski govor, a on će trajati 25 minuta

Gotovo u zadnji trenutak, danas u 12 sati, dolazak na inauguraciju Kolinde Grabar-Kitarović potvrdio je i ukrajinski predsjednik Petro Porošenko. Potvrđeno nam je to iz tima izabrane predsjednice, a njegov dolazak to više dobiva na snazi jer je u Minsku u srijedu dogovoreno primirje s proruskim pobunjenicima na istoku Ukrajine, koje stupa na snagu baš u nedjelju, na dan inauguracije. To što Porošenko dolazi na inauguraciju iznenadilo je, zbog ratnih okolnosti u Ukrajini, i tim izabrane predsjednice. Još se čekaju, doznajemo, potvrde o dolasku još nekih šefova država pa je možda moguće još pokoje iznenađenje.

Kolinda Grabar-Kitarović završila je danas svoj inauguracijski govor, a on će trajati 25 minuta. U njemu će, kako doznajemo, što je dosad bilo nepoznato, pozvati na nacionalni konsenzus kao preduvjet za izlazak iz gospodarske krize. Na inauguraciji će biti 88 stranih delegacija. Ivi Josipoviću bila je 71 delegacija te devet predsjednika država i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Čak 22 izaslanstva zatražila su bilateralne razgovore s Kolindom Grabar-Kitarović, među njima svih devet predsjednika i premijer Srbije. Ti će se razgovori voditi u gradskoj rezidenciji Dvercu i trajat će po 10 minuta. Razgovori će početi oko 14.45 sati nakon službenog ručka, na kojem će sudjelovati državni vrh.

Na inauguraciji će biti predsjednici Albanije Bujar Nishami, Crne Gore Filip Vujanović, Makedonije Gjorge Ivanov, Mađarske Janos Ader, Kosova Atifete Jahjaga, Slovačke Andrej Kiska i Slovenije Borut Pahor, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić, Dragan Čović i Bakir Izetbegović te premijer Srbije Aleksandar Vučić, a SAD će zastupati zamjenica američkog državnog tajnika za energetiku Elizabeth Sherwood-Randall.

>> Kako će izgledati inauguracija prve hrvatske predsjednice

Komentara 125

Avatar tituš
tituš
15:05 13.02.2015.

Lijepa gesta visokoga gosta, dobro došao. Podrška ukrajinskom narodu!

Avatar ban_Subic
ban_Subic
15:06 13.02.2015.

Dobro došao predsjedniče Ukrajine Hrvatska je na vašoj strani

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
15:32 13.02.2015.

Konačno jedan pravi državnik na inauguraciji, to je zapravo i velika čast za nas i pokazatelj da Hrvatska može više kad su joj na čelu pravi ljudi, a ne "regionaši" koji nas zatvaraju u okvire "regiona"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije