Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Poreznim inspektorima ukupno 13 godina i osam mjeseci zatvora

suđenje
Davor Javorović/Pixsell
26.11.2009.
u 14:16

Roškar je osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora kao i drugookrivljeni Grubišić, dok je Nedjeljko Čulo nepravomoćno dobio četiri godine zatvora.

Sramota! – odjeknulo je sudnicom Županijskog suda u Osijeku nakon što je bivšem šefu ispostave Porezne uprave u Belom Manastiru Zdravku Roškaru (51) te poreznim inspektorima iz Osijeka Dragoslavu Grubišiću (38) i Nedjeljku Čuli (41) nepravomoćno izrečeno ukupno 13 godina i osam mjeseci zatvora zbog primanja mita i zloporabe položaja i ovlasti, a koji su u lipnju uhićeni u USKOK-ovoj akciji “Pohlepa”.

Roškar je osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora kao i drugookrivljeni Grubišić, dok je Nedjeljko Čulo nepravomoćno dobio četiri godine zatvora. Osim zatvorskih kazni, sva trojica moraju vratiti svu protupravno stečenu imovinsku korist te im je, nakon izdržavanja zatvorske kazne, zabranjen rad na četiri godine.

Šef belomanastirske ispostave proglašen je krivim jer je od veljače 2007. do 4. lipnja ove godine od Ilije Opue, vlasnika tvrtke Opua d.o.o., zatražio 200.000 kuna kao protuuslugu za puštanje njegova predmeta u zastaru.

Budući da on nije imao traženi iznos, zahtijevao je da mu dio podmiri obavljanjem građevinskih radova na kući, a drugi dio predao mu je u gotovini. Tijekom 2007. sinu I. Opue, koji je prodavao nekretninu, pribavio je protupravnu imovinsku korist od oko 310.000 kuna jer nije donio rješenje o utvrđivanju porezne obveze.

Porezni inspektori Grubišić i Čulo su pak od Ilije Opue u više navrata tražili 10.000 eura kako u svom zapisniku ne bi naveli činjenice koje su utvrdili tijekom provjere njegove firme. Ovaj im je novac predao, a oni su prije toga tijekom inspekcijskog nadzora njegove tvrtke u zapisnik unijeli neistinite podatke te mu na taj način priskrbili oko 100.000 kuna.

Drugookrivljeni Dragoslav Grubišić osuđen je i jer je od vlasnika tvrtke Inox Metal d.o.o. Vlade Marića primio 3500 kuna i 400 eura nakon obavljanja inspekcijskog nadzora.

Komentara 6

MM
Mladen Miletić
15:01 26.11.2009.

Zločin se ne isplati- Hrvatima govori im Glavaš jel Hrvati zagleve oni nisu imuni Bosanci na Hr. pravosuđe...

SM
simune mali
14:38 26.11.2009.

@eu-janez, kak si zaboravil, (ili se pak sramis) napisati svoje potpuno ime, hocu reci, ono srbin si izostavil(hihi)

OB
-obrisani-
14:31 26.11.2009.

Hrvati su čudo od znanja i poštenja. Pored molekule vrijedne milijune dolara vaši su odkrili još senzaciju \"More je Kopno\"..Kakva znanost i pamet. Ja pokušavam da dobijem priznanje za moja naučna dostignuča \"Voda je Kamen\", \"Pivo je Stablo\" i \"Vino je Ormar\" ali se bojim da mi neče priznati jer je to sve tek nastavak HR revolucionarnoga naučnoga odkriča \"More je Kopno\". Čim se pošteni Hrvati pojave onda znaš da če biti neko naučno čudo, lažiranje nogometne utakmice ili če puknuti bomba. Uvaženi Britanci su več odavno između onih manje važnih navoda o korumpiranoj državi koju vode kriminalne bande napisali da je to zemlja koju je bog stvorio i koja ima samo pametne i poštene ljude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije