Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provjera obveznika fiskalizacije

Poreznici u akciji: Kreću u 'lov' na one koji ne izdaju račune

Porezna uprava
Nel Pavletic/PIXSELL/Ilustracija
20.02.2020.
u 07:44

Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima

Porezna uprava izvijestila je da je kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje. 

Stoga Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom nastavlja provoditi nadzore fiskalizacije na cijelom području Hrvatske i to od danas. Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima.

"U razdoblju od 20. do 26.2.2020. godine nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije", ističu u Poreznoj.

Nadzor će se provoditi u proizvodnja pekarskih i brašneno – konditorskih proizvoda, trgovini na malo kruhom, pecivom, kolačima, tjesteninama, bombonima i slatkišima u specijaliziranim prodavaonicama te u djelatnosti iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
10:34 20.02.2020.

Kad će poreznici u boj kontra taksista?

Avatar neidemdalje
neidemdalje
09:57 20.02.2020.

pofalilo para pa idu obići dužnike ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije