Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadzor Širom Hrvatske

Poreznici opet u akciji. Provjeravaju tri djelatnosti, posebno na jadranskoj obali

Porezna uprava
Nel Pavletic/PIXSELL/Ilustracija
04.07.2019.
u 11:34

Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu, priopćeno je iz Porezne uprave

Poreznici i carinici od danas ponovo kreću u akciju provjere fiskalizacije na cijelom području Hrvatske. 

"U cilju sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna, ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 4. do 10. srpnja 2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24-satnu nazočnost na terenu", priopćeno je iz Porezne uprave.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovina na malo odjećom u specijaliziranim prodavaonicama, ostali kopneni prijevoz putnika, odmarališta i slični objekti za kraći odmor.

Ključne riječi

Komentara 8

MM
Marko_Maras
11:49 04.07.2019.

Ovo bi bila super vijest da nemamo korumpiranu vlast. A ovako, tko neće posumnjati da provjeravaju i kažnjavaju samo one koji nisu u reketu lokalne, županijske i državne uprave? Tko neće pomisliti da su inspektori samo produžena ruka državne mafije? Izgubili su povjerenje građana.

ST
stefj
13:34 04.07.2019.

Uhljebi su gladni... Ako se primijetili, sve je u ovoj državi podređeno skupljanju poreza i pisanju kazni. Čak i "mjere" koje uvodi ministar gospodarstva (eračun i sl.) idu za većom kontrolom države i naplatom poreza, te stvaraju dodatan trošak poslovanju... S druge strane, država baca lovu poput pijanih Rusa, dijeli se uhljebima šakom i kapom. A uhljeba sve više, nikad zadovoljni...

TK
Ten-kre
12:38 04.07.2019.

A što je s Vidoševićem, Sanaderom, Merzel, Kuščević, Bandić, Pupovac, Žalac, Vrdoljak, Mamić, Jakovčić, Mesić, Karamarko, Pašalić... moglo bi se do sutra nabrajati? Gdje su pare?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije