Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posebno na jadranu

Poreznici opet u akciji. Pojačano će kontrolirati tri djelatnosti

Porezna uprava
Nel Pavletic/PIXSELL/Ilustracija
08.08.2019.
u 10:36

Porezna uprava ističe da su porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini, obvezni promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način

Porezni inspektori provodit će od danas do srijede, 14. kolovoza, pojačanu kontrolu fiskalizacije na Jadranu u pekarnicama, objektima za smještaj i uslugama taksija, priopćila je Porezna uprava na svojim internetskim stranicama.

"​Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze, provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 8. – 14.8.2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu", kaže se u priopćenju.

Dodaje se da će nadzornim aktivnostima biti obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnosti p​roizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda, smještaja i taksi službe.

Porezna uprava ističe da su porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini, obvezni promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način.

U priopćenju se napominje da se u sustavu fiskalizacije svakodnevno prate i analiziraju podaci o fiskaliziranim računima i na temelju obavljene analize rizika provode nadzorne aktivnosti.

Poreznici podsjećaju da je u tijeku kampanja i nagradna igra „Bez računa se ne računa“ te pozivaju građane da se uključe. U tijeku je prvo kolo nagradne igre koja traje do 24. ožujka 2020. godine.

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar VinkoL
VinkoL
11:40 08.08.2019.

Muljatorima se treba najaviti, tak da taj dan izdaju račune.... a kad porezna ode - sve po starom. Sramota od Porezne.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
11:44 08.08.2019.

javna je tajna da u osijeku taxsisti rade u smjenama po 12 sati a većina je prijavljena na 4 sata dok dio radi i bez prijave.. . nije to teško provjeriti samo je pitanje tko je u dilu sa mafijom a tko im se neće zamjeriti...

Avatar spuzvabob
spuzvabob
18:54 08.08.2019.

Zasto nema najave inspekcije za dio zemlje koja cijelu godinu puni proracun??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije