Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba protiv sive ekonomije

Poreznici i carinici opet u akciji. Provjeravat će tri djelatnosti, a stižu i na Ultru

Porezna uprava
Nel Pavletic/PIXSELL
10.07.2019.
u 17:17

Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu

Poreznici opet kreću u akciju. U cilju sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 11. – 17.7.2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovina na malo na štandovima i tržnicama, djelatnosti keteringa i ostale djelatnosti pripreme i usluživanja pića, te iznajmljivanje i davanje u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije, priopćili su iz Porezne uprave.

Također u u razdoblju od 12.-17.7.2019. godine održava se ULTRA EUROPE 2019. – najveći svjetski festival elektronske glazbe u Splitu, na lokaciji Park Mladeži te otocima Braču, Hvaru i Visu. Nadzorne aktivnosti na navedenim manifestacijama provodit će ovlašteni službenici Porezne uprave, Područnog ureda Split i drugih područnih ureda kao i ovlašteni službenici Carinske uprave.

 

Komentara 11

DU
Deleted user
18:48 10.07.2019.

Kad ćete provjeravati učinak uhljeba u javnom sektoru, nebrojenim agencijama i udrugama koje žive od nas koji punimo državni proračun? Da smanje njihov broj na neki razuman iznos, bilo bi ga lakše napuniti.

MA
Marcos
18:50 10.07.2019.

Kad ćete provjeravati činovnike šta ne rade svoj posao zabušavaju spavaju na poslu,na godišnjem su svaki dugi tjedan?

DV
dvorskaluda
17:24 10.07.2019.

Koliko čitamo, stalno provjeravaju iste djelatnosti. Kada će provjeravati bravare, građevince, servise za čišćenje, električare, arhitekte, keramičare, vodoinstalatere..? i kada uoče nepravilnosti za koje je nadležan Državni inspektorat - jave li im to ( ne plaćanje prekovremenih, prikriveni ugovor o radu koji se vodi kao honorarni rad, nepoštivanje sigurnosnih propisa...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije