Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod istragom

Poreznik tražio mito od 18.000 kuna

porezna uprava
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
05.02.2014.
u 20:29

Osumnjičeni je novac tražio u postupku naplate duga, a bio je zaposlen u Poreznoj upravi Zagreb

Mladen S. (50), porezni službenik zaposlen u Poreznoj upravi, područni ured Zagreb, sumnjiči se za primanje mita. USKOK ga sumnjiči da je tijekom siječnja 2014. u Zagrebu od vlasnika jednog trgovačkog društva, tijekom postupka za naplatu duga, zatražio novac.

Kao protuuslugu obećao je da će mu omogućiti daljnje poslovanje iako je tom trgovačkom društvu bila izrečena zabrana obavljanja djelatnosti u porezno-prekršajnom postupku.

Mladen S. se sumnjiči da je za tu protuuslugu zatražio 18.000 kuna. Tražio je i da mu to bude isplaćeno u ratama do rujna. Poreznik je prvi dio nagrade preuzeo 15. siječnja, nakon čega je uhićen. Priznao je krivnju, a kako je u međuvremenu i suspendiran, USKOK nije tražio da mu se odredi istražni zatvor.

>>Dobro vi znate! Dala sam taj novac da mi oslobodite muža

>>Zbog mita uhićene i voditeljica i zamjenica voditeljice šibenskog Zemljišno-knjižnog odjela

Komentara 6

EV
evropljanin
13:06 05.02.2014.

opet jedna hrvatska stvarnost.

FR
Francika
14:08 05.02.2014.

Kaj misliš kolka bi trebala biti plaća jednom inspektoru? Baš me zanima gdi se skriva gđa Čavlović-Smiljanec, već dugo nije bila pred mikrofonima. Zaprla se u 4 zida i prepustila stihiji.

DO
doktorica
21:12 05.02.2014.

e iako je tom trgovačkom društvu bila izrečena zabrana obavljanja djelatnosti u porezno-prekršajnom postupku.....no i taj nije baš čist...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije