Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGOVI
Povratak na članak

Porezna objavila imena 50.000 dužnika: Od građana se država može naplatiti, ali od fiktivnih tvrtki ne

Porezna uprava objavila popis dužnika s pripadajućim iznosom duga, a na njemu se nalazi 50.000 imena

Komentari 69

DE
dedač
07:31 07.11.2020.

možda fižulić plati svojih 50 000 000,00 kn i i vrati lovište na Hvaru koje održavaju Hr šume?????

VL
ĐU
Đubrenakvadrat
07:21 07.11.2020.

Postojao je porezni USKOK kojeg je hadeze ukinuo jer ih je istraživao. Taj Uskok je bio u stanju uhvatiti takve prijevare u startu, ali domoljubi su ga "makli" jer je postao opasan za "domoljublje".

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
07:25 07.11.2020.

Hrvatska bajka za laku noć. Raj za prevarante, svih vrsta. Kad bi netko dobio 1.000 godina robije, kao u USA, drugi se ne bi igrali, jer bi znali da ostatak života ni 1 dan neće provesti na slobodi. Možda je puno lopova među onima koji donose zakone, pa zbog velike opasnosti za vlastitu sudbinu, ne donose takve zakone.

VL
Avatar Asterix
Asterix
09:47 07.11.2020.

Štos s gašenjem zaduženog d.o.o. čiji vlasnik ne odgovara svojom imovinom i otvaranjem novog, koristi se već 30 godina a da vlast ništa ne poduzima. Kakva je to država?

VL
AN
anthropos
07:21 07.11.2020.

Deri kožu "građanima"-sirotinji, lopove!

VL
GR
Grandstar
08:25 07.11.2020.

U zadnji par godina samo u novopecenim taxistima i firmama koje su se predstavljale kao taxi firme sa velikim brojem auomobila hr je mogla namirit dug veledrogerijama za lijekove Al samo njima znanim razlozima to je dopustano i dopusta se i danas A o novcu u samozaposljavanju da se i ne prica

VL
P1
Pobrkabi.1
09:33 07.11.2020.

Vidi gatare sto je pametna treba upropastit jos narod

VL
AD
adminka
12:38 07.11.2020.

sve firme sa dugom manjim od 50.000 treba jednostavno izbrisati, bez likvidacija, bez sudova, bez kompliciranja. Danas je najteže zatvoriti firmu koja više ne radi i onda se počnu gomilati dugovi komore, turističke, šuma i ostalih vampira koji sišu ovo gospodarstvo i eto ti dugova od par desetaka tisuća za koju godinu, a na to kamate, pa kamate i niko to niti ne gleda, a dugovi su nenaplativi. Mariću briši firme, očisti si saldakonti od nenaplativih potraživanja i pusti ljude na miru!

VL
Avatar KakLE
KakLE
07:33 07.11.2020.

Hrvatska je paradržavica na izdisaju, neuspio eksperiment koji gleda smrti u lice i nema joj spasa, fašistoidna tvorevina bivših clanova SKH i prousRaških ekstremista dovedenih iz " pecalbarenja " po Kanadi, Australiji, Južnoj Americi, BiH.......... ujedinjenih samo u jednoj stvari::: opljackati " kiflicu " pod krinkom gradanskoga rata u Rvata. Sve je jasno i za sve je kasno.

VL
MG
milerazbojnik@gmail.com
12:36 07.11.2020.

sve je to mučenje i limunada samih vlasti objave i koje koristi u tom takozvanom postupku za narod radnika i sirotinju se odmah pobrinu u svakom slučaju opomene i sudovi te plijenidba i za tridesetak kuna koje narastu na tisučeuče lakrdija i točka da ne upotrijebim još gore riječi isto kao i novi zakon dati se bog smiluje moj narode ili da velim po pjesmi bože čuvaj svoj radni narod i sirotinju jer bogati i oni na vlasti i bliže njoj se iovako jedni za druge pobrinu tako i sama vlada sriktala po primanjima da dobije najviše u saboru i okolo fotelje po 1500kuna a crkavica ili ništa penziču radniku koji ima niti 4tisuče lakrdija muljaža i otimačina deračina po najmanjima i najugroženijima i točka gospodo moja zakoni postoje za narod i derete ga odmah a milijunaši koji su dužni nikom ništa umjesto kao narodu plati daj državi što trebaš i radniku ili ključ u bravu i namirba od imovine muka nad mukama svakom normalnom čovjeku i kraj priče

VL
Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
07:55 07.11.2020.

Porezna uprava je u ministarstvu financija. Porezni USKOK je također u istom ministarstvu. Za ministarstvo u vladi g. Plenkovića je zadužen ministar Marić. Gospodina Marića treba upitati kako je moguće da je došlo do tolikih poreznih prevara a da ministarstvo nije preventivno ili po kriznim pokazateljima interveniralo? Inače rad porezne službe je u brojkama katastrofalan, naplata starih poreza slaba a prevaranti uživaju u državama odakle su došli jer imaju više putnih isprava. Mnogo to ga je Republika Hrvatska učinila kako bi omogućila i podstakla prevarante da u našoj zemlji što hoće jer su mehanizimi nadzora za prevarante namjerno oslabljeni i neučinkoviti. Adresa jeVlada RH, ministar Marić i gospodin Plenković. Nije se moglo to uraditi bez uske suradnje njih dvojice.

VL
IN
inot
07:52 07.11.2020.

pa da ,a ti i tvoji i dalje namještate natječaje za tvrtke sa 1 ili 0 zaposlenih pa se čudom čudimo kako to,kako to......zna se kako to

VL
ST
stefj
12:19 07.11.2020.

Interesantno je kako ovi gospodarski novinari ili kolumnisti nikada ne pišu o osnovnom problemu Hrvatske, a to je država, tj. državne i javne strukture, ukratko, uhljebi. Radi njih imamo i toliki dug i tolike poreze i toliku korupciju i toliku nekonkurentnost i toliko tjeramo investitore... Ovako se stalno ukazuje na okolne probleme koji, istina, odnesu milijune kn, no one radi kojih imamo milijarde i desetke milijardi kn godišnje namjerno se izbjegava spomenuti... Proračun je (sa HZZO) preko 170 milijardi Kn, a proračun državnih, javnih i lokalnih tvrtki je još jednom toliko. I tu se nalazi svo zlo našeg društva... Gleda se kako te ogromne novce namaknuti, da bi ih se moglo netransparentno dijeliti i zamračivati, a nitko ne gleda kako i kome se ti novci dijele... Po meni je veći problem od nenaplaćenih 4% poreza bespotrebno i nerezonsko dijeljenje najmanje 30% novaca iz proračuna... Samo razne udruge (bez branitelja) pocuclaju blizu 2 milijarde iz proračuna, najmanje trećina viška zaposlenih preko 10 milijardi, dok je u poduzećima još gora situacija... Sjetite se samo INA-e dok je bila u državnim rukama, 40% zaposlenih je radilo u administraciji ili 3. Maja, gdje je ta brojka bila u jednom trenutku bila 60%. Mislite da je sada situacija bolja u npr. jednom APIS-u, HEP-u, FINA-i, vodama ili slično?... Što mislite, kako će izgledati državni Booking ili državna veledrogerija?

VL
DU
Deleted user
09:12 07.11.2020.

Jednima se moze 'guliti' koža na sve moguće načine,a drugima ne....(ništa novo)..-jednostavno!Vjerujem da će 2187godine biti isti ovakav članak u budućnosti!

VL
DU
Deleted user
08:11 07.11.2020.

Guglajte malo o hdzovom franji lučiću pa ćete shvatit kako hdz od države radi svoju privatnu prćiju

VL
Avatar marela
marela
08:38 07.11.2020.

Zakon dopusta da bilo koji stranac u RH osnuje trgov.drustvo,cak i na ne postojecoj adresi...otvori ziro racun u RH,dize lovu u gotovini a Bankama nisu sumnjive gotovinske isplate u stotinama tisuca kuna ili dok one posalju infirmaciju Uredu za sprj.pranja novca,prošla baka s kolacima.......

VL
TM
trade_mark
09:23 07.11.2020.

baš zgodno. ugledni član hadezea franjo lucić nije više na toj listi? čitam neki dan da je njegov dug državi od 391.901,42 kn otišlo u zastaru, jelda? baš zgodno. zanima me, da ja ne platim porez, bi li i to država tolerirala godinama dok ne ode u zastaru. neš mi smrdi da ne bi, st*ka kriminalna.

VL
Avatar SileZla
SileZla
13:10 07.11.2020.

Tko je dopustio da tvrtke postanu "fiktivne" i što je to uopće? Kad se firma otvara ne otvaraju je svemirci.

VL
Avatar nosac
nosac
09:38 07.11.2020.

glavno da je baba od 80 godina i mirovinom od 800 kn ovršena za hrt pretplatu

VL
Avatar SileZla
SileZla
13:16 07.11.2020.

Interesantno da je lik na slici koji državne financije vodi kako je naučio u Agrokoru najpopularniji ministar.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.