Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FISKALIZACIJA

Porezna krenula u pojačanu kontrolu: Posebno će nadzirati četiri djelatnosti

Ilustracija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
06.03.2020.
u 09:18

U fokusu su trgovine s cvijećem, štandovi i tržnice, taksisti i ugostiteljski objekti

Porezna uprava najavila je pojačane nadzorne aktivnosti do 11. ožujka.

Kroz provedene analize i praćenje izdavanja i fiskaliziranja računa utvrđeno je kako još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju. Time čine najteže porezne prekršaje

Nadzor fiskalizacije provodit će se u suradnji s Carinskom upravom na području cijele Republike Hrvatske. On će se obavljati očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima.

Svi obveznici fiskalizacije bit će obuhvaćeni nadzornim aktivnostima, a posebno oni koji obavljaju ove četiri djelatnosti: 

- G 47.76 – Trgovina na malo cvijećem, sadnicama, sjemenjem, gnojivom, kućnim ljubimcima i hranom za kućne ljubimce u specijaliziranim prodavaonicama

- G 47.8 – Trgovina na malo na štandovima i tržnicama

- H 49.32 – Taksi služba

- I 56.30 – Djelatnosti pripreme i usluživanja pića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije