Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KATASTROFALAN PROPUST

Porezala prst pa otišla u Dom zdravlja u Zaprešiću, nisu je zašili jer nisu imali iglu i konac

Dom zdravlja
Davor Puklavec/Pixsell
18.09.2018.
u 09:27

Kad joj je liječnik htio zašiti ranu, medicinska sestra rekla mu je da nemaju pribor za šivanje

Žena iz Zaprešića jučer je porezala prst i nije mogla zaustaviti krv pa je došla na Hitnu u Zaprešić, odakle su je uputili dežurnom liječniku u Dom zdravlja. On je ustanovio da treba jedan do dva šava, no nisu imali pribor za šivanje, prenosi Index.hr. 

Kad joj je liječnik htio zašiti ranu, medicinska sestra rekla mu je da nemaju pribor za šivanje. Potom je nazvao Hitnu da mu daju pribor, ali rekli su mu da nemaju ni oni. Liječnik je pacijentici rekao da ode u bolnicu Sv. Duh ili će joj on staviti steristrip koji će sanirati ozljedu, ali će joj ostati ožiljak.

Dežurni liječnik u DZ-u primio me vrlo brzo, pregledao ranu i zaključio da mi treba jedan-dva šava. ''Ali mi nemamo iglu i konac'', govori sestra. Liječnik je u čudu. Uzrujano zove Hitnu i traži iglu i konac kako bi mi mogao zašiti ranu. No gle čuda, ni na Hitnoj nemaju igle i konca, osnovnog kirurškog materijala. Liječniku je sad vidno neugodno i daje mi na izbor da idem u bolnicu da mi to sašiju (iako je njemu neugodno da me zbog toga šalje u bolnicu) ili će mi staviti steristrip koji će mi sanirati ranu, ali će ostati ožiljak – ispričala nam je čitateljica.

Kaže kako joj se zbog dva šava nije dalo ići u bolnicu.

Dom zdravlja
1/13

– Nema veze, ostat će mi ožiljak kao uspomena na naše zdravstvo. Uspomena na to da svaki mjesec izdvajam za zdravstvo, da uplaćujem dopunsko, a zdravstvene ustanove nemaju osnovnog materijala i ne mogu mi pružiti osnovnu zdravstvenu zaštitu. I da, u posljednje vrijeme se govori kako je zaprešićka Hitna izvrsno opremljena, po najvišim standardima. Pitam se jesu li stvarno igla i konac nešto što nadilazi uobičajene pa čak i najviše standarde? Moramo li za svaku sitnicu, u mojem slučaju za običnu porezotinu, u bolnicu? Čemu onda služe Domovi zdravlja i Hitna? – pita se ona.

Iz Hitne tvrde kako je priča neistinita

– Imamo sav pribor i razne vrste konca. Ovo je laž i nemojte nas više zamarati neistinama – kaže Davorin Gajnik, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

U Domu zdravlja priznaju kako postoji mogućnost da pribora stvarno nije bilo. 

– Pribor za šivanje sastavni je dio opreme u svakoj ambulanti obiteljske medicine, pa tako i u ambulanti posebnog dežurstva. Kako se u ambulanti posebnog dežurstva smjenjuju liječnici, postoji mogućnost da pribora u kritičnom trenutku nije bilo, a nije izvršena provjera kako bi se utvrdilo da nedostaje. Napominjemo da je riječ o izoliranom propustu koji se više neće ponoviti – kaže Sanja Fucak, pomoćnica ravnatelja Doma zdravlja Zagrebačke županije.

Pogledajte video: Prosvjed zbog smrti Mattea Ružića

Komentara 10

EL
elkomadante
09:44 18.09.2018.

Iz moralnih razloga neka ravnatelj i pomoćnica ravnatelja podnesu ostavku?

Avatar Dr Evil
Dr Evil
10:10 18.09.2018.

Ovi u Zaprešiću dežuraju zato da hitnom pacijentu mogu reći da nemaju sanitetskog materijala...bitno je da pacijent bude hitno primljen i da dobije točnu informaciju.

AL
alphazulu99
12:30 18.09.2018.

Zar se prsti ne siju na kirurgiji u bolnicama. Ako se netko posijece ide na hitnu, a oni ga posalju ili odvezu u bolnicu na odjel kirurgije. Sto dom zdravlja ima sa tim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije