Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
53 5°C
Povratak na članak

Nekretnine su Hrvatima alfa i omega. A sada su poreznici došli i po to!

Porez u ovom obliku treba trajno maknuti s dnevnog reda
16. kolovoza 2017. 8736
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
66
 • Avatar NasaPosla
  NasaPosla:

  Zašto plaćamo porez na aute? Možda zato jer aute ima i sirotinja?

  4 16. 8. 2017. u 13:35
 • Axis Mundi:

  "Porez u ovom obliku treba trajno maknuti s dnevnog reda." kratko i jasno. osim toga, zamislite, vi koji imate aute, da morate mjesečno plaćati neki hebeni porez na auto ili porez na korištenje auta; ima li to i kakvog smisla, ... prikaži još! nakon svega što ste platili prilikom kupnje, a i plaćate kod svakog tehničkog i registracije? nisu svi u Hr bogati i ne raspolažu većim brojem nekretnina; zašto bi čovjek morao strepiti u vlastitom domu, ako je to jedino što ima?

  4 16. 8. 2017. u 14:22
 • Axis Mundi:

  "Porez u ovom obliku treba trajno maknuti s dnevnog reda." kratko i jasno. osim toga, zamislite, vi koji imate aute, da morate mjesečno plaćati neki hebeni porez na auto ili porez na korištenje auta; ima li to i kakvog smisla, ... prikaži još! nakon svega što ste platili prilikom kupnje, a i plaćate kod svakog tehničkog i registracije? nisu svi u Hr bogati i ne raspolažu većim brojem nekretnina; zašto bi čovjek morao strepiti u vlastitom domu, ako je to jedino što ima?

  16. 8. 2017. u 14:22
 • goran2hr:

  Potrebno je samo u pretraživač unijeti "Porez na nekretnine: Ovako je govorio HDZ", jer tamo su oni, što nam sada žele uvesti taj porez, sami najbolje objasnili o čemu se radi. Bilo bi zgodno vidjeti kako bi to oni oporezovali ... prikaži još! one koji su u svom životu uložili u nakit, putovanja, alkohol, drogu, kocku, ali ne, treba kazniti one koji su uložili u ciglu i cement , te se pržili na suncu, kako bi imali gdje živjeti, ljetovati i ostaviti nešto djeci. Rušiti to zlo referendumom.

  16. 8. 2017. u 14:26
 • Deleted user:

  Bez nekretnina domaćem stanovništvu ništa ne ostaje, postajemo kmetovi s pinklecom migrirajuća radna snaga bez obtelji ....novi feudalizam.

  17. 8. 2017. u 08:22
 • Avatar babas
  babas:

  Pokretanje gospodarstva i države se ne radi povećavanjem i uvođenjem novih poreza,odnosno represijom. Zašto država ne aktivira svoje vlasništvo,recimo zemlju uz more kao što rade druge razvijenije države. Prodati jeftino građanima zemlju za gradnju obiteljskih hotela ili kampova,ili prodati koncesiju ... prikaži još! na zemljište. Na taj način bi dobili tisuće novih hotela i kampova,koje bi država itekako oporezivala.

  17. 8. 2017. u 01:01
 • Deleted user:

  Zna li prosječni građanin štedjeti u zlatu, dionicama, fondovima ili slično? Kakav je naš utjecaj na cijene nafte, zlata, novca? Mi smo oduvijek štedjeli u nekretninama, za sebe, za djecu. Očito nekoga smeta ta imovina. Ako nemamo imovinu, zemlju, kuću, ... prikaži još! stan nemamo što ni braniti, ne treba nam vojska. Ali trebat će nam hrana. Ako nemamo zemlju bit ćemo gladni. Vlada je rekla da je demografska obnova prioritet. Zašto, ako ne potiče stanovništvo da ovdje živi i stvara. Država bi trebala stvarati bolje uvjete života naroda na ovom prostoru, a ne biti u funkciji tuđeg plana za ovaj prostor.

  17. 8. 2017. u 08:34
 • Avatar babas
  babas:

  Umjesto da rade na smanjivanju i ukidanju poreza,oni samo dižu poreze i uvode nove. Pa mi smo već danas među zemljama sa najvećim porezima na svijetu. O režijama da niti ne govorim.pljačkaju nas kako stignu.

  17. 8. 2017. u 00:54
 • Tigrus:

  Strateški je neopravdano da se uvodi porez na hrvatske nekretnine. Plenkovic i Marić - okanite se ćorava posla, imate puno pametnijih stvari koje mozete i morate provesti u djelo.

  16. 8. 2017. u 15:31
 • zeze14:

  zašto ne bismo išli na referendum?! pa to je vrhunac demokracije! a ako smo toliko lijeni i gl.upi da nećemo skupiti dovoljan broj potpisa, onda i zaslužujemo da nas sve vlade deru do gole kože! jer ako se nismo u ... prikaži još! stanju boriti za sebe ili nam se ne da, onda i zaslužujemo biti ovce! a to da bi teoretski onda referendumom i službenici mogli sebi povećavati plaće- to j smiješno je kao prvo nema ih dosta niti da svi potpišu da bi skupili 370.000 potpisa, a čak i da skupe, ima još 5x više onih koji bi bili protiv! ali čak i da im sve to prođe, opet se vraćamo na suštinu-ako bi ljudima hipotetički bilo svejedno hoće li se službenicima dati 14 plaća godišnje, onda ni ne zaslužuju bolje nego da ih ti isti službenici i dalje rade bu.dalama i zavlače dodatno ruku u džepove građana!

  16. 8. 2017. u 12:42
 • savjest1234:

  Tko ima kuću u kojoj živi on i njegova obitelj osloboditi poreza a tko ima još jednu kuću ili stan koji iznajmljuje naplatiti trostruko !

  2 16. 8. 2017. u 19:47
 • Ovozemaljski:

  Uskoro cemo svi prijaviti boraviste u Liberlandu, tamo ce biti porez 2%, pa cemo vidijeti tko ce ubrati vise poreza,.oni koji imaju stopu od 2% ili oni koji imaju 25% plus jos 90% davanja na sve ostalo. Ja se kladim na ove prve...

  16. 8. 2017. u 15:10
 • konoplja:

  HDZ hoće namaknut novac za nove uhljebe koji će naravno opet glasat za njih! Mladi nam bježe van glavom bez obzira van, a HDZ se trudi protjerat sve koji ne dišu kao oni, tako da će nam Hrvatska spasti na ... prikaži još! 2 000 000 stanovnika od čeka 1 200 000 penzionera i 800 000 uhljeba, tada kreće rasprodaja kompletne imovine jer nema realnog sektora da sve to financira, uglavnom glavni cilj HDZ-a je uništit Hrvatsku i Hrvate!

  3 16. 8. 2017. u 12:35
 • lužnjak:

  uvjekprotiv: Prati Blokiraj Pa placat ce vise . Po pvrijednosti nekretnine ali isti postotak na sve nekretnine. Zasto neko ko ima tri nekretnine na drugu i trecu da placy vise? 22:47 16. 8. 2017. #$# # ## IMA i IMATE ... prikaži još!TE obligaciono P R A V O, (pitam se, koliko će vas brojčano istaći ovu pozitivnu pravednost, vi i slično "lojalni" za rad svojih viših ciljeva). vi što ste se nagrabili više od jedne nekretvine "šakom i kapom" da vam se zabrani "ISTI POSTOTAK" i tamo gdje postoji fizička odvojenost i sa jednom ciglom bilo koliko po kvadratnoj veličini nekog prostora, kao od druge i savke slijedeće stambene jedinice. (Posebnu kontrolu uvest, da ne bi stapali više ovih stambenih jedinica u jednu, pod kućni broj), jer to kološari prek noći izdelaju izvedeno stanje... Najprije preuzeti točnu evidenciju sve do jednog zasebnog prostora, od podruma pa na dalje, a zatim pod nokat izmjeriti površine i visine i opaliti poštenu (zar ne,) poreznu stopu, da svaki redni broj nekretnine u vlasništvu, ka višoj znamenci pojačava NOVI, VEĆI, "POSTOTAK"time če se ukorijenit definicija, volimo te domovino na svakom dijelu tla i poštivajmo te pred zakonima jednako svi...

  31. 8. 2017. u 23:42
 • fiberglas:

  Već prežvakana tema. Što ovaj ´´mislilac´´ od autora želi, zapravo, reći? Što to novo ima po pitanju ovog poreza, da zaslužuje piskaranje bez veze, a samo da se popuni kartica? Konkretno mladac, konkretno. To je potureno s debelom figom u ... prikaži još!u džepu. Plenkyboy je (kao i mali todorić) dobro znao da će se na ´´porez´´ dignuti i staro i mlado i kuka i motika. E baš zato je i prijedlog zakona tako i napisan - da bode u oči i dušu svakog sirotana u HR. Zašto u prijedlogu nisu od oporezivanja izuzeti svi koji stanuju u jedinoj nekretnini i to da ne prelazi određjenu kvadraturu, ono što bi bilo normalno ( a ne poput Kulmerovih dvora, npr.)...ali ne, kako bi se tada digla ´´raja´´, a zaštitili oni koji ´´baštine´´ više kuća, stanova, vikendica ter desetine apartmana i ...dvoraca. Ovako, sama raja je, zapravo, izvela zaštitu takvih. Maestralno.

  2 16. 8. 2017. u 12:51
 • kasuv:

  za vrijeme sfrj stanovi su se dobivali badava a pogotovo su to koristile rukovodeće strukture onda su se mnogi potukli za garaže,nakon toga se kupuju parcele po moru i grade se vikendice,sve legalno kao i akcija tvoj dinar moj stan,druga ... prikaži još! kategorija koja nije dobila stanove kupuje ih uz učešća u dm (za koja su se mogla kupiti i poveća gradilišta)to je start, znači dobili stanove koje su sada u bezcijenje i otkupili i sada takvi mašu imam vlastiti stan imam vikendicu,plati porez druže-gospodine ako si došao lako do svega i to još daješ u najam. iman naslijeđenu kuću od roditelje unutrašnjost rh i spreman sam platiti porez iako je njena tržna vrijednost gotovo nula ima takovih selskih kuća koliko hočeš,inače za vikendice-kleti se naplačuje 1000 kuna i zagorju i međimurju se šuti,jedino pobune na moru,uvjek isto društvo iz gradova u unutrašnjosti koji su gradili na moru objrkte velike vrijednosti platimo svi skupa svako prema tržnoj vrijednosti lp

  16. 8. 2017. u 16:08
 • osica:

  Mladi u najboljim godinama nam odlaze "razočarani jer ne mogu toliko zaraditi koliko državi treba, pa ime država na djedovinu" Sviježa istinita priča " radim privatno po cijele dane, mnogi mi ne plate, i nemoćan sam , a državu kojoj ... prikaži još!j ja moram sve platiti nije briga, po zakonu, naravno,,,,,,,,, imam čedrdeset i neku godinicu , bio sam i u ratu.....ali više ne mogu . Našao sam posao, pakiram se i odlazim i uskoro ću povući obitelj, ženu i djecu, a starci nek mi čuvaju djedovinu dok ne otplatim dug državi , koju nisam okrao, ali ju baš briga što su mene drugi, nju to ne zanima, ....... Ako ovdje pošteno ne mogu zaraditi za život i platiti , velika davanja za tisuću i jednog na mojoj grbači koga baš briga što cr kavam od posla, tuge ...." pozdravljam se s takvima."

  16. 8. 2017. u 13:31
 • Ovozemaljski:

  Porez treba udariti na neiskoristeno poljoprivredno zemljiste, na dotrajale kuce i rusevine u kojima nitko ne zivi i na građevinsko zemljiste, da se napravi reda u prostoru i na trzistu. Samo taj film nikad necemo gledati jer su najveci zemljoposjednici ... prikaži još! takvog zemljista i takvih nekretnina upravo redom; drzava, Crkva, lokalna samouprava i lokalni celnici. Ne treba oporezivati ono sta ljudi koriste jer su na to vec platili sva davanja, vec na ono sta ne koriste, a imaju u vlasnistvu!

  16. 8. 2017. u 14:59
 • Bel:

  Ovaj porez je potreban. Nekretnina u kojoj se zivi (jedna) treba biti izuzeta od bilo kakvog poreza. Drugu, trecu, cetvrtu i daljnje nekretnine treba progresivno oporezivati. Pristojni ljudi su radom stekli mozda jednu i naslijedili drugu nekretninu, ali mi imamo ... prikaži još! hrpu osoba koji imaju po deset i vise kuca, stanova itd. Oni cine jak lobi i oni su ti koji su zaustavili taj porez ane nekakva udruga. A upravo bi njih trebalo oporezivati i to progresivno.

  17. 8. 2017. u 02:21
 • Avatar miyamoto
  miyamoto:

  osobno poznajem branitelja , bio je ranjen ,ne u HR ,prima mirovinu iz HR, 10000 kn, nekoliko stanovau Zg renta ne prijavljuje podstanare ,za takve ide porez.

  20. 8. 2017. u 18:43
 • Komentiraj, znaš da želiš!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.