Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kujundžić:

'Povećat ćemo porez na alkohol, cigarete, telefoniranje, kocku...'

Prof. dr. sc. Milan Kujundžić, ministar zdravstva
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
21.09.2017.
u 11:30

Dopunsko zdravstveno osiguranje do daljnjeg se, otkriva ministar, neće dirati.

Računica ministra zdravstva Milana Kujundžića o namicanju dodatne tri milijarde kuna za zdravstveni proračun dovršena je, rekao je za Novi list.

Novac će prikupiti iz, kako kaže, tzv. poreza na luksuz ili dodatnog oporezivanja cigareta, alkohola, igara na sreću, telefona…

Dopunsko zdravstveno osiguranje do daljnjeg se, otkriva ministar, neće dirati.

"Četiri su ključna mjesta gdje bi se moglo doći do tri milijarde kuna, a da pritom ne ugrozimo standard građana. Štoviše, većina njih radi štetu za zdravlje. Govorim o cigaretama, o alkoholu, žestokom piću s koncentracijom alkohola oko 40 posto, govorim o kocki i o mobitelima. Stručnjaci su to detaljno razradili, kad se pomnoži potrošnja i broj dodatno naplaćenih kuna, došlo bi se do tri milijarde", rekao je Kujundžić.

Upitan koliko će zbog toga rasti cijene cigareta, alkohola, telefonskih računa, Kujundžić je istaknuo da izračuni postoje. "Mislim da je to po kutiji cigareta ili boci alkohola iznos od nekoliko kuna, na telefonu 10 posto, i na kocki jedan određeni postotak", rekao je Kujundžić.

Primjena dodatnog poreza ne može proći bez suglasja u Saboru. "Vjerujem da će ljudi neovisno o stranačkoj pripadnosti, o tome tko je na vlasti, a tko u oporbi, to razumjeti", rekao je ministar za Novi list.

Komentara 84

MA
marsovac
11:47 21.09.2017.

....uvedite porez (oduzimanje primanja za jedan mijesec) kada politicar bubne glupost i mi to moramo trpiti.......Bojim se da bi isli gladni kuci.

DU
Deleted user
11:45 21.09.2017.

ako nemas bolje rjesenje nije seamota dati otkaz. ovo moze svaka buda....nevjerojatno "kreativna" ideja za spas zdravstva

DU
Deleted user
14:12 21.09.2017.

Je, još kad bi ti novci završili u zdarvstvu, a ne u krpanju proračunskih rupa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije