Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Poremećena žena u crvenom srušila Papu na polnoćki u Vatikanu

papa
AFP
24.12.2009.
u 23:26

Policija ispituje napadačicu, ali se vjeruje kako je ona htjela samo zagrliti Papu, a ne napasti ga. Tijekom incidenta pao je i francuski kardinal Roger Etchegaray, koji je prebačen u bolnicu radi kontrole.

VATIKAN – Mlada švicarsko-talijanska djevojka nasrnula je prije polnoćke na papu Benedikta XVI. (82), koji se osjeća dobro, potvrdio je danas šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi. Djevojka se zove Susanna Maiolo (25) i pošto se drži da je psiholabilna, smještena je u bolnicu, dodao je otac Lombardi.

Za vrijeme incidenta pao je i francuski kardinal Roger Etchegaray (87) koji je pri tome slomio bedrenu kost i smješten je u bolnicu Gemelli u Rimu gdje će biti operiran. Osjeća se se dobro, dodao je otac Lombardi.

Djevojka se preko zaštitne ograde bacila na Benedikta XVI. dok se u procesiji kretao prema oltaru da bi celebrirao ponoćku. Papa je pao, ali se odmah i uz pomoć osoba iz ceremonijala, ustao, dok je kardinal Etchegaray, koji se nalazio u njegovoj blizini, pao i odmah je prebačen u bolnicu.

Djevojka, koju je zadržala vatikanska žandarmerija, djelovala je konfuzno i kazala kako je htjela zagrliti Papu. 



Tijekom homilie, Benedikt XVI. je kazao kako sukobi u svijetu, obostrana nepomirljivost, proizlaze iz činjenice da smo zatvoreni u našim vlastitim interesima, u našem malom privatnome svijetu. Egoizam, kako skupine tako i pojedinaca, drži nas zatvorenicima naših interesa i želja, koji su u suprotnosti s istinom i razdvajaju nas jednih od drugih, rekao je Papa i naglasio kako i evanđelje nas poziva da se probudimo. Izađite da biste ušli u veliku zajedničku istinu, u zajedništvo s Bogom.

Papa je upozorio kako većina suvremenih ljudi živi daleko od Isusa Krista. Živimo u filozofiji, u poslu i zaposlenju koji nas potpuno ispunjavaju i odakle je put prema jaslicama jako dugački, upozorio je Papa kazavši kako nam Bog ukazuje nalaženje izlaska iz zamršenosti naših misli i zauzimanja.

Poslije polnoćne mise Papa je bio okružen tjelohraniteljima dok je odlazio od oltara prema izlasku iz bazilike svetog Petra.

Ključne riječi

Komentara 111

OB
-obrisani-
06:42 25.12.2009.

Santo subito.

OB
-obrisani-
12:08 25.12.2009.

Je li mu opalila lijevi ili desni kroše?

SP
Spomenik
01:15 25.12.2009.

Cestit Bozic zelim svima na forumu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije