Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNUTARNJI I VANJSKI PROBLEMI
Povratak na članak

Poraz ISIL-a nije donio kraj rata, već početak novih sukoba

Sirija je geopolitički i strateški iznimno važna, ne samo zbog energetskog bogatstva već zbog samog geografskog položaja zemlje

Komentari 27

DU
Deleted user
19:46 27.02.2018.

Ako bi zapad porazio Siriju krenu bi na Iran, Rusi i Iran to znaju pa su se uključili u ratu u Siriji. Došli su u Siriju čak i Kinezi jer u Siriji ratuje mnogo Kineskih državljana koji će nakon tog rata imati vojno iskustvo u ratovanju. Kina to želi pod svaku cijenu spriječiti, jer će u budućnosti doći do rata u Kini na isti načini kao u Siriji. Rusi ne žele NATO na svojim granicima u Iranu pa pomažu u Siriji. Osim toga Rusi žele zadržati svoje snage u Siriji. Izrael se uključio u rat u Siriji sa ciljem da uništi dobavu oružja za Hezbolah preko Sirije, osim toga računaju na povećanje svog teritorija. Zapravo iz svega su izvukli deblji kraj, jer je Hezbolha ojačao, Izrale nije uspijo u svom naumu da spriječi naoružavanje Hezbolaha. Amerika pomaže samo Izraelu, ostavljajući druge saveznike na cjedilu, koji su amerima služili samo kao pijuni koji će umjesto Amerike zauzeti Siriji.

VL
ST
Stipan
20:16 27.02.2018.

Plin, Nafta, prokletstvo!

VL
IS
Iszrian
20:22 27.02.2018.

''Režim, režimske snage'', a Assad izabran na legalnim i legitimnim izborima. Sirija prije 2011 nije bila raj na zemlji, ali je bila jedna od modernijih država na bliskom istoku s dobrom socijalnom politikom i državom, slično kao Libija. Nažalost korisne budale su popile priču o mercedesima i demokraciji zapada pa su dali izliku za rušenje Sirije, međutim rušioci nisu računali na A. Rusiju i B. svoju jenjavajuću moć.

VL
Avatar Vukomerec
Vukomerec
21:04 27.02.2018.

Turci već više od pet tjedana napadaju područje Afrina koje je veličine dvije općine Gračac. Turci su svemirski nesposobni.

VL
GV
golub Vaso
22:00 27.02.2018.

ISIL je dijete Mossada

VL
Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
21:43 27.02.2018.

ništa ne vjerujem zapadnim državama i njihovim novinama koji također kontroliraju i naše novine i tako ispiru mozgove ovcama i spremaju nova krvoprolića za"širenje demokracije" .Sreća svih slobodnih ljudi je što postoje Rusija i Kina koje će držat ravnotežu dobra i zla barem cijelo 21.stoljeće

VL
Avatar superhik74
superhik74
12:53 28.02.2018.

Pa nece se valjda anglo-cionisticki imperij tek tako odreci desetaka milijardi koje su ulozili u projekt "smjene rezima".Petrodolarska Ponzijeva shema se trese, a bez kontrole nafte i plina se totalno rusi, zato agresije na Siriju, Libiju, Irak, Iran, Rusiju i Venecuelu sve imaju zajednicki nazivnik: nafta i plin.

VL
HL
HV_LAKI102
22:45 27.02.2018.

Kurdi su kulturan i civiliziran narod i bio bih sretan da i oni napokon dobiju natrag svoju drzavu Kurdistan. Bice to vraski tesko jer su turci veliki govnari i NATO ih je dobro naoruzao.Jedino ameri im mogu pomoci da ostvarere svoje vjekovne snove,ali bojim se da nebi doslo do vece eskalacije rata jer je tu puno lesinara u igri.....budemo vidjeli!!

VL
DU
Deleted user
22:09 27.02.2018.

Površna i jako loša analiza. Sasvim normalno da poraz ISILa nije zaustavio rat, pošto je ISIL samo posrednička vojska proterorističke koalicije na čelu sa amerikancima.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:12 12.03.2018.

u ratu je prva žrtva istina. kako su zapadni mediji najjači na svijetu, njihova propaganda je i usmjerila veći dio krize. ali ulaskom rusa stvar se promijenila, i amerikanci su gurnuti u stranu. ja ne vidim nikakve čvrste dokaze za tvrdnje ovog, a i još nekih novinara, da će amerika u siriji imati svoju bazu, jer sirija to neće dozvoliti, a rusi će takvu mogućnost stalno nabijati na nos svima kao dokaz da amerika financira terorizam i ne poštuje suverenitet pojedinih zemalja. ono što svakako treba znati je da sirija, kako oslobađa teritorij, oslobađa veliki dio snaga za nove akcije, i usmjerava ih prema istoku i jugu, gdje su amerikanci, i njihovi isilovci. na jesen neće više biti akcija oko damaska, ali će biti istočno od eufrata. i sad vi recite da sirija nema pravo oslobađati svoj državni teritorij? izrael je okupirao dio sirije, i tako već 60 godina. pa mislite da to ide u nedogled? na siriji su zube polomili mnogo jači igrači nego su amerikanci. turci rade dobar posao za siriju, srediti će kurde i vratiti se doma, a sirijske snage će doći na tursku granicu. ulozi su iznimno visoki, a putina su mnogi više puta potcijenili. a čovjek još nije izgubio ni jednu veliku partiju, pa je teško vjerovati da će ovu.

VL
Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
19:12 27.02.2018.

Ovaj rat je uvod u veći rat. Bit će predaha ali ne i mira

VL
Avatar PlenKiMoon
PlenKiMoon
19:45 27.02.2018.

ISIL se ne može porazit gerilskom borbom ili bombardiranjem pošto oni imaju regrutne stožere di od djece nadalje obučavaju za smrt te pacijente koji se prijave! Njih se može jedini riješit da se ujedine svi tajni agenti svijeta u dugom razdoblju lociraju diljem svijeta sve vođe i pojedine skupine a onda se jednom jedinom akcijom u okrilju noči istovremeno sve njih eliminira i sa zraka i na tlu,žestoko,bez mislosti, do istrebljenja tako da se više nema ko od kuda regrutirat!!

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
20:15 27.02.2018.

Ajd konačno jen dobar članak i ozbiljan pregled situacije. Ja sam ovdje beskonačno piskaral i o šijitskom polumjesecu i o ruskoj igri i o turskim očajničkim pokušajima zauzimanja bar nekih pozicija i o negdnjem Svilenom putu (i novom kaj se nazire)....i ispadal ofca. Većini su za se krivi Ameri i Izrael pa im je teško bilo kaj shvatit. Inače u konkretnom slučaju Iran su malo zblokali i Rusi upraf zato jer su iz dana u dan sve jači pa se i Putin zamislil !!!

VL
DU
Deleted user
19:26 27.02.2018.

Bit će novih poredaka... A siromašni će i dalje da ratuju..

VL
Avatar fenixem
fenixem
20:05 27.02.2018.

Svi ste vi balkancine extremno naivni,to vam je u genima!!Zato i jeste sve skupo za vas moroncine!!

VL
Avatar fenixem
fenixem
19:48 27.02.2018.

Ma dajte ne budite ovce,koji isilovci i extremisti!!Promislite dobro ko je extremist i zasto!!Zasto uvijek gutate sve ruljo naivna!!Extremisti su stvoreni vecima extremistima,zar vas balko rat nicemu nije poucio!!Ma meni je vas svih jako zao!!!!!

VL
Avatar ivek
ivek
19:59 27.02.2018.

triba unistit iran,,,iran je platin rusima da ubija pucanstvo sirije,,,bashar je zlocinac,,,,Bashar nijd dozvolija normalne izbore,,vec diktaruru koju je nasljedija od svog oca.....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.