Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Popustila samodisciplina: Ostanimo doma, zar ćemo sve upropastiti!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
10.04.2020.
u 21:00

U bolnici umrla 92-godišnja žena iz splitskog Doma za starije, u kojem je zaražena 51 osoba

U Hrvatskoj je na Veliki petak potvrđeno novih 88 slučajeva zaraze koronavirusom. Veći broj oboljelih u odnosu na nekoliko dana prije umnogome je posljedica ulaska virusa u Dom za starije i nemoćne u Splitu, u kojem se zarazila 51 osoba, a jedna je od zaraženih korisnica doma preminula.

Uznemirujuća je ispovijest Zdravke Đapić, glavne medicinske sestre toga doma, koja kaže da je sustav uspjela alarmirati tek kad je posegnula za privatnom vezom. Stručnjaci se nadaju da je splitski slučaj izolirani incident, a dodatno ih zabrinjava opušteno ponašanje građana pred trgovinama.

Slike redova koji su se u petak stvarali pred trgovačkim centrima i tržnicama u cijeloj zemlji natjerale su krizni stožer da počne razmišljati o uvođenju novih restriktivnih mjera. Epidemiolog Krunoslav Capak upozorio je da smo ušli u kritično razdoblje epidemije te se moramo ponašati u skladu s epidemiološkim preporukama bez obzira na Uskrs.

>>Više pročitajte u današnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

>>Sa zagonetnom vojno-obavještajnom satnijom: Zemlja podrhtava, voda nadire, ljudi nestaju? Zovite nas

>>Plenković: Nema potrebe za izvanrednim stanjem, reagirali smo na vrijeme

>>Blanka Vlašić: Moje su misli s oboljelima, iz ove krize izići ćemo kao bolji ljudi

 

Ključne riječi

Komentara 1

IH
iron.hide.54966
08:44 11.04.2020.

Hoćemo, upropastit ćemo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije