Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
crobarometar

Predsjednici pada popularnost, tijesna borba Bandića i Kolakušića

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
27.07.2019.
u 19:50

Božo Petrov može računati na potporu 30 posto ispitanika, ali zato 57 posto ne odobrava njegov rad, a Andrej Plenković također gubi potporu u odnosu na prošli mjesec. Sada o njemu pozitivan dojam ima 30 posto, a negativan dojam njih 63 posto.

Predsjednica za svoj rad nema više potporu većine građana. Njezin rad ne odobrava 52 posto ispitanika, a odobrava ga 42 posto, dok 6 posto ne zna, pokazuje istraživanje Crobarometar za mjesec srpanj koje je provedeno za Dnevnik Nove TV.

U ovom trenutku Kolinda Grabar-Kitarović može računati samo na većinsku potporu birača HDZ-a, točnije njih 81 posto. Ovo je najlošiji rejting Predsjednice od listopada 2017., što je problematično za nju u izbornoj godini.  Njezin prethodnik za svoj je rad u isto vrijeme mandata, 2014. godine, imao bolju potporu. Rad Ive Josipovića tada je podupiralo 59 posto, a nije ga podupiralo njih 34 posto. 

Foto: Nova TV

Kolinda Grabar-Kitarović je i dalje prva na listi popularnih političara, ali i tu se potpora topi. Njezin rad odobrava 54 posto, a ne odobrava njih 40 posto. 

Milan Bandić je drugi na listi političara, ali daleko ispod Predsjednice. Njegov rad odobrava 36 posto, a ne odobrava njih 57 posto, dok Mislav Kolakušić na kraju ovoga mjeseca može računati na 32 posto ispitanika koji odobravaju te 36 posto ispitanika koji ne odobravaju njegov rad. 

Božo Petrov može računati na potporu 30 posto ispitanika, ali zato 57 posto ne odobrava njegov rad, a Andrej Plenković također gubi potporu u odnosu na prošli mjesec. Sada o njemu pozitivan dojam ima 30 posto, a negativan dojam njih 63 posto. 

Davor Bernardić u ovom trenutku ima potporu 26 posto ispitanika koji odobravaju njegov rad, dok ne odobrava njih 60 posto. 

Kod HDZ-ovih birača najpopularnija je Predsjednica koja uživa potporu od 91 posto birača te stranke. Među HDZ-ovim biračima Andrej Plenković ima potporu od 73 posto, a treći je na listi Milan Bandić s potporom od 59 posto.

Kod SDP-ovih birača na prvo je mjesto zasjeo Davor Bernardić s potporom od 62 posto, slijedi Anka Mrak Taritaš sa 61 posto, a na trećem je mjestu Mirando Mrsić sa 60 posto potpore.

Komentara 49

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
20:23 27.07.2019.

Ma pusti predsjednicu njoj ce sad padati popularnost do izbornog dana,nego gdje je cvoravi njemu raste rejting a nigdje ga nema gdje je skoro,kazu kolakusicu pada rejting a on jedini ovdje.

BA
barbaizamerike
21:55 27.07.2019.

Anketa: Milanovic I Skoro nisu za predsjednika

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
21:02 27.07.2019.

Kolinda pobjedjuje , puno je jaca nego prosli put! Kad bi bilo po anketama jos bi vladali Josipovic i Milanovic, sramota od anketa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije