Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Popularni Isus Krist iz Rio de Janeira ide na blagi "facelifting"

RIO DE JANEIRO
AFP
30.01.2010.
u 09:00

Renoviranje 40 metara visokog spomenika, koji je postavljen na brdu iznad najzabavnijeg grada na svijetu, stajat će 3,8 milijuna dolara. Popravak će trajati nekoliko mjeseci.

Veliki kip Isusa Krista, zaštitni znak Rio de Janeira, ide na blagi "facelifting" koji počinje ovoga vikenda. Renoviranje 40 metara visokog spomenika, koji je postavljen na brdu iznad najzabavnijeg grada na svijetu, stajat će 3,8 milijuna dolara. Popravak će trajati nekoliko mjeseci.   

Dok bude trajala obnova, turisti će moći obilazaiti svoje omiljeno mjesto koje godišnje posjeti 1,8 milijuna znatiželjnika. Restauratori trebaju popraviti mozaik, očistiti mrlje od vlage te izravnati ogrebotine. Gigantski kip Isusa Krista izgrađen je prije 78 godina i odmah je postao svjetska atrakcija. Prošli je mjesec službeno proglašen dijelom brazilske kulturne baštine. 

Ključne riječi

Komentara 15

LU
lužnjak
12:50 30.01.2010.

Čisto bogohuljenje, da od tolike dužine odnosno Veličine, SE ZARAĐUJE, sa svih strana svijeta, na ranama i mukama njegovim, koje su samo činjene sa razlogom, na tjelu ovog mučenika u prirodnoj veličini u kojoj bejahu. A želio je samo svijet,, bez LAŽNIH POSLANIKA, i da svi na majčici zemlji imamo jednako carstvo , bez razlika. Tko se skriva iza prozirnih zastora i grćevito neda jasnu ISTINU o žrtvovanju Isusa? Tko je sudio i izvršio najogavnije umorstvo Isusa i . . . TRAŽIMO OTKRIVENJE ISTINE !

OB
-obrisani-
15:44 30.01.2010.

Vrijeme je da budeš sretan........ Znaš li da si jedno čudo? Čudo koje živi, koje uistinu postoji? Ti si jedinstven, poseban, nezamjenjiv. Znaš li to? Zašto se ne diviš, zašto se ne raduješ samomu sebi i svim drugim ljudima okoo sebe? Ili ti je to tako po sebi razumljivo da ne držiš ničim posebnim to da živiš, da smiješ živjeti, da si dobio vrijeme da pjevaš, da plešeš, vrijeme da budeš sretan? Čemu gubiti vrijeme jureći za sve više novca? Čemu se beskrajno brinuti za sutrašnje i preksutrašnje stvari? Zašto si tako zajedljiv i razdražljiv, zašto si tako loše raspoložen? Čemu tolika žurba i zašto spavati kad sja sunce? Oslobodi svoje srce od tisuću i jedne ništave stvari. Ne dopusti da tvoja životna radost bude ovisna o tome. Mirno nađi vremena da budeš sretan: danas! Vrijeme nije brza cesta između kolijevke i groba, nego mjesto za parkiranje na suncu. Danas živjeti! Danas se smijati! Danas biti sretan!

LU
lužnjak
19:06 01.02.2010.

*Lijep pozdrav Posebno zanimljivo, prvi put,spoznao sam,zahvaljujući TVOJOJ MISLI,da molitva,očisti organizam ili ne kužim,ali mislim da se posebnost urađa,kao dar Boga. o, o, o, slatka Tajna odgovori mi. Neću hvalim!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije