Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedjeljom u 2

'Branitelje se isključilo iz realnog života, snalaze se radeći na crno'

Zvonko Popović
Foto: HRT
1/4
03.11.2019.
u 19:19

Išlo se za tim da im se pogoduje, ali to nije pogodovanje - zaključio je

Jedan od najvećih proizvođača čipsa u regiji Zvonko Popović iz Donjeg Miholjca kazao je gostujući u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva" da su poduzetnici otporni na sve zakone koji "idu na ruku uhljebima", onima koji ne rade.

- U javnim poduzećima ima jako puno onih koji dobro rade, ali nažalost ima puno više onih koji su došli po političkoj liniji i koji su glasači određene interesne skupine. Njih morate namiriti - objasnio je Popović.

Dodao je i kako se u realnom sektoru porezi i doprinosi na plaće ne smanjuju, za razliku od drugih zemalja poput recimo Poljske.

- Kada bi kod nas netko smanjio taj dio davanja, za npr. 10%, ja bih istog dana svim svojim radnicima povisio plaću za 20% - rekao je Popović i dodao kako  su problem i takozvani 'šetači u tvrtkama' koji 'dođu na radno mjesto, prijave se, odu na kavu, nakon toga su u gradu, na stranačkim skupovima i vrate se nazad'.

S druge strane tvrdi kako se poduzetnicima 'sve živo brani'.

- Brani nam se da ne možemo zaposliti čovjeka s više sati rada nego što on želi, da mu ne možemo mjesečno dati veći fond sati. U isto vrijeme ne možemo dati nekome otkaz kada želimo. Ne možemo niti primiti čovjeka kada hoćemo. To je toliko restriktivan i rigidan zakon, dodao je i kazao da se svake godine mijenjaju zakoni i propisi te da to ne može dobro pratiti niti onaj koji je stručan u tome - kazao je.

Dotaknuo se i ovršnog zakona.

- Za  'velike ribe' zakoni ne funkcioniraju zato što moramo namiriti sve te ljude koji žele u svom životu imati jahte, brodove, avione, helikoptere, a nisu spremni državi platiti porez ni dobavljače. Istodobno, ako netko ima pepeljaru u restoranu, onda mu se on zatvara, kao i slastičarnica nekomu nakon što se ustanovi da su tri kugle sladoleda prodane bez izdanog računa. Za to su naši inspektori fenomenalni, za teror nad 'malim ljudima', onima koji u ovoj državi stvaraju novac -  dodaje.

Razgovor je zaključen s idejom da bi država trebala davati manje mirovine braniteljima, ali istovremeno osigurati da mogu raditi u realnom ili javnom sektoru. Popović tvrdi da se branitelji moraju snalaziti radeći na crno.

Loše je napravljeno što se te ljude isključilo iz realnog života i iz stvaranja. To se nije smjelo tim ljudima napraviti. Išlo se za tim da im se pogoduje, ali to nije pogodovanje - zaključio je.

Komentara 35

DU
Deleted user
20:17 03.11.2019.

Ali meni još uvijek nešto ne ide u glavu nešto... Gradonačelnica Siska, Kristina Ikić Baniček, koja vodi kampanju Zorana Milanovića, je zaista takvu čestitku poslala Milanoviću...??? Na ćirilici!?!?? Sa srpom i čekićem kao "watermark" u pismu!?? "Čestitka Komunističke partije Jugoslavije"" - KPJ !????????? I to baš one dane kada je divljački uništen spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Siska ??? (sada spojite sve to zajedno u jedno....) Mislim ali to je zaista previše... I da je od SDP-a i dalje je previše...

ST
stefj
19:40 03.11.2019.

Možda su bitni dijelovi cijelog intervjua oni gdje se govori o nemogućnosti investicija, kako su zakoni pisani za uhljebe, tj. interesne skupine, kako su porezi visoki i sl. Branitelji su samo jedan mali dio intervjua, jedna kratka rečenica...

PO
pointmaker
23:09 03.11.2019.

o uhljebima se premalo govori oni su goruči problem države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije