Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treći stupanj

Popokatepetl izbacuje kamenje, podignut stupanj opasnosti

popokatepetl
Reuters/PIXSELL
17.04.2012.
u 09:18

Vulkanolozi su zabrinuti jer bi promjena aktivnosti vulkana mogla izazvati velike eksplozije koje bi mogle užareno kamenje izbaciti do velikih udaljenosti ili izazvati \"tuševe\" pepela

Užareno kamenje koje je Popocatepetl počeo izbacivati uzbunilo je meksičke vlasti. Kupola lave udaljena oko 80 kilometara jugoistočno od meksičke prijestolnice počela se proširivati u petak, a vulkanolozi su zabrinuti, javlja Reuters, jer bi ovakva promjena aktivnosti vulkana mogla izazvati velike eksplozije koje bi mogle užareno kamenje izbaciti do velikih udaljenosti ili izazvati "tuševe" pepela.

Meksički Nacionalni centar za sprječavanje prirodnih nepogoda podiglo je stupanj opasnosti sa žutog stupnja tri na žuti stupanj dva što znači da se mogu očekivati istjecanje magme i intenzivnije eksplozije. Inače, na sedmostupanjskoj ljestvici žuti stupanj dva je treća razina opasnosti.

Ključne riječi

Komentara 3

MM
marija malika
11:46 17.04.2012.

Ovo je opasna prijetnja...

IB
istina_boli
12:15 17.04.2012.

Bit ce belaja ! Tko prezivi, pricat ce.

OB
-obrisani-
17:18 17.04.2012.

Broj snaznih potresa i aktivnih vulkana se u zadnje vrijeme udvostrucio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije