Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAZA HATZOR

Poplavljeno 8 izraelskih F-16 zrakoplova, popravak će ih skupo koštati

Ilustracija
Foto: THAIER AL-SUDANI/REUTERS/PIXSELL
14.01.2020.
u 19:30

Vlada je odabrala sedam zemalja s kojima želi pregovarati o nabavci borbenih zrakoplova. Još nije odlučeno hoće li se uzimati novi ili rabljeni zrakoplovi, ali kao jedna od opcija o kojoj Vlada razmišlja su upravo izraelski F-16 zrakoplovi

Osam izraelskih zrakoplova F-16 oštećeno je u poplavi hangara vojne baze Hatzor jer nisu na vrijeme premješteni, priznao je službenik Izraelskih zračnih snaga. Njihov popravak očekuje se u roku tjedan dana i biti će skup, piše The Times. A nakon popravka moguće je da nam Izrael ponudi te zrakoplove. 

Naime, baš jučer je javnost doznala da je Vlada odabrala sedam zemalja s kojima želi pregovarati o nabavci borbenih zrakoplova. Još nije odlučeno hoće li se uzimati novi ili rabljeni zrakoplovi, ali kao jedna od opcija o kojoj Vlada razmišlja su upravo izraelski F-16 zrakoplovi.

Posjetimo, ovo je drugi hrvatski pokušaj nabavke vojne eskadrile. U prvom natječaju izabrana je bila upravo ponuda izraelskih F-16, ali su pregovori propali zbog SAD-a i njihovog uvjeta da Izraelci poskidaju svu onu opremu zbog koje je Hrvatska i bila zainteresirana za te zrakoplove.

U četvrtak se zbog propalih pregovora Hrvatskoj službeno ispričao izralski ministar obrane Udi Adam istaknuvši da "ministarstvo obrane pridaje veliku važnost produbljivanju suradnje između Izraela i Hrvatske" te da "uvjeti, nažalost, ne dopuštaju da realiziramo sporazum zbog nepredvidivih problema koji su bili izvan kontrole dviju vlada". 

VIDEO Američki vojni zrakoplovi F-16 u vojarni na Plesu

 

Ključne riječi

Komentara 53

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
20:38 14.01.2020.

Kolike poreze plaćamo trebali bi kupiti F 35, a ne krasti, pa ne ostane ni za dvokrilca iz WWII.

LE
Leksi
21:01 14.01.2020.

Neka maknu ove uhljebnićke ništarije u javnim i državnim službama i evo nam za dvije eskadrile novih borbenih zrakoplova.

DU
Deleted user
22:24 14.01.2020.

Počela je opstrukcija na sve moguće načine. Vi u vl-u stvarno mislite da Izrael ima samo tih 8 F-16, i da samo te nudi Hrvatskoj? Dajte se malo saberite.Ovo što radite na ovakav način jako je prepoznatljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije