Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Monsanto

Poplava kao izlika za GMO?

'07.08.2013., Koprivnica - Prve negativne posljedice visednevnih visokih temperatura - poljoprivrednici su poceli zbrajati stete koje im je susa nanijela na poljima pod kukuruzom, secernom repom i dru
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
22.06.2014.
u 18:30

Monsanto je, podsjetimo, objavio kako će poplavljenima donirati oko 400 tisuća eura vrijedno sjeme kukuruza, rajčice, kupusa i krastavaca

Sjeme kukuruza koje ćemo donirati poplavljenim područjima u Srbiji, Hrvatskoj i BiH konvencionalno je i nije genetski modificirano, odgovorili su iz biotehnološkog američkog diva Monsanta, nakon protesta javnosti kako dramu zbog poplava koriste za uvaljivanje GM sjemena.

Monsanto je, podsjetimo, objavio kako će poplavljenima donirati oko 400 tisuća eura vrijedno sjeme kukuruza, rajčice, kupusa i krastavaca. No dok demantiraju kako DEKALB kukuruz nije GM nego hibrid, ne otkrivaju o kakvom je sjemenu riječ u slučaju rajčice, krastavaca i kupusa, za koje izdvajaju 75.000 eura.

>> Osiguravatelji će isplatiti tek 1,3 posto šteta od poplava

Komentara 13

JO
josipnov
19:08 22.06.2014.

Treba nam hitno referendum za zabranu uvoza, prodaje, proizvodnje, sadnje, transporta bilo kakvih GMO proizvoda u Hrvatskoj!

KO
komentant
19:01 22.06.2014.

Ako je on(Monsanto) Siguran u svoje Časne a ne prevarantske namjere, neka 400000 Eura uplati na žiro račun za postradale u poplavama a oni će sami znati kupiti sjeme koje im treba, i svi će biti sretni. Monsanto će imati Svoje sjeme koje po njemu vrijedi 400 tisuća E i neka ga posadi u svom dvorištu, uzgoji i nahrani sebe i svoju obitelj te svoje uzvanike. Jednostavnije je i jeftinije Dostaviti novac nego tu gomilu sjemena.

PI
pistaljka
19:11 22.06.2014.

Oni koji žele u raj, ne trebaju nikakvu pomoć od đavla. Gdje god Monsanto u svijetu stigne, sije samo jedno sjeme - smrt. Vlasnici Monsanta NE JEDU svoje proizvedeno sjeme, nego ono koje je Tvorac od pamtivjeka dao čovjeku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije