Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident u Vatikanu

Popeo se na baziliku: 'Pomozi nam Franjo. Zaustavite masakr'

bazilika svetog Petra (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
20.05.2013.
u 22:06

"Zaustavite masakr. Politička predstava strave se nastavlja. Pomozi nam, papa Franjo", pisalo je na transparentu koje je objesio na kupoli.

Talijanski mali poduzetnik Marcello di Finizio popeo se na kupolu bazilike svetog Petra u Vatikanu te je objesio transparent u kojem traži pomoć pape Franje zbog katastrofalne socijalne situacije u Italiji.

Ovo nije prvi puta da se di Finizio penjao na kupolu na kojoj je već prosvjedovao u srpnju i listopadu prošle godine. Svaki puta njegova poruka ide protiv ekonomske krize i mjera štednje u Europi.

\"Zaustavite masakr. Politička predstava strave se nastavlja. Pomozi nam, papa Franjo\", pisalo je na transparentu koje je objesio na kupoli. Di Finizio je mali poduzetnik iz Trsta gdje se bavi turizmom.

Argentinski papa je u svojim prvim mjesecima pontifikata snažno kritizirao materijalističko društvo okrenuto novcu te poziva vlade da zaštite radnike i obrate više pozornosti na obespravljene slojeve društva.

>>Papa Franjo: Čuda postoje i ja sam bio svjedok

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije