Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Pooštrene mjere u Brodskoj županiji: Okupljanja do 30 osoba, kafići rade do 22 sata

Prazne terase kafića u Zagrebu
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/5
18.11.2020.
u 14:47

Nove su mjere oštrije od onih koje je za područje cijele zemlje propisao Nacionalni stožer civilne zaštite, a uvedene su zbog eskalacije broja zaraženih koronavirusom

Zabrana održavanja svih javnih događaja i okupljanja više od 30 osoba na jednom mjestu i ograničenje radnog vremena ugostiteljskih objekata do 22 sata, nakon čega im je dopuštena samo priprema i dostava hrane, neke su od novih epidemioloških mjera koje su danas (srijeda) stupile na snagu u Brodsko-posavskoj županiji.

Nove su mjere oštrije od onih koje je za područje cijele zemlje propisao Nacionalni stožer civilne zaštite, a uvedene su zbog eskalacije broja zaraženih koronavirusom, po kojemu je ova županija u samom vrhu na sto tisuća stanovnika.

Video: U Hrvatskoj najgori dan od početka epidemije: Imamo 3251 novozaraženih i 38 osoba je preminulo.

Trgovine na ulazu moraju jasno istaknuti obavijest o najvećem mogućem broju kupaca koji istovremeno mogu biti unutar prostora, sukladno preporukama i uputama HZJZ-a. Morat će pritom voditi računa i o tome da se striktno pridržavaju ograničenja o dopuštenom broju kupaca.

Kao što je ranije najavljeno, od danas je na snazi i odluka prema kojoj na profesionalnim, amaterskim i umjetničkim izvedbama, programima, sportskim natjecanjima te kino projekcijama može biti prisutno najviše 50 osoba. Pooštrenim mjerama obuhvaćeni su i vjerski obredi, i to tako da za svaku prisutnu osobu u objektu mora biti osigurano najmanje četiri četvorna metra prostora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije