Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sirija

Ponovno počeli napadi, ISIL želi opkoliti Kurde

Kobane napadi
Foto: screenshost/youtube
1/3
11.10.2014.
u 14:24

U isto vrijeme u zapadnoj iračkoj provinciji Anbar službeno je zatražena vojna pomoć jer bi područje moglo pasti upravo zbog napretka ISIL-a unutar Kobanija

Militantni ISIL-a jutros su ponovno napali sirijsku granicu kod grada Kobanija u pokušaju da opkole kurdske vojnike.Napali su zapadne dijelove grada, ali tek trebaju doći do graničnog prijelaza s Turskom koji je vitalna točka za snabdijevanje te izlaz Kurdima, prenose korespondenti BBC-a.

Koalicija predvođena SAD-om nastavlja s napadim na ISIL, no Kurdi hitno traže pomoć u oružju i municiji. Koalicijske snage navode da zračni napadi vjerojatno neće biti dovoljni da pomognu Kurdima protiv ISIL-a u gradu Kobaniju.

U isto vrijeme u zapadnoj iračkoj provinciji Anbar službeno je zatražena vojna pomoć jer bi područje moglo pasti upravo zbog napretka ISIL-a unutar Kobanija.

 

Navodno su kurdski vojnici uspjeli odbiti posljednji napad ISIL-a unutar grada, no problem je što se militantni dobro snabdijevaju oružjem pa i dalje uspijevaju napadati Kurde. ISIL je do sada napadao jugozapadni, jugostični i istočni dio grada.

Vjeruje se da u Kobajeu je zarobljeno više stotina civila.

Nakon što je sredinom rujna započela ISIL-ova ofenziva u Kobaneu je ubijeno 500 osoba, a do 200.000 ljudi je izbjegleo preko granice u Tursku.

>> 'Padne li Kobane, džihadisti mogu i do Istanbula'

>> Stručnjak za Tursku: Kobani je simbol budućnosti Kurda na Bliskom istoku

Komentara 9

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:08 11.10.2014.

Korespondenti? Gdje je nestalo dopisnici? Toliko o hrvatistanskom jeziku. Treba izdvojiti i prave junake ove krvave priče. Kurdski heroji, pokazali ste svijetu tko su vehabije, SAD i Turska. Mogu krvoloci vas ubiti, ali preživjeli će čuvati uspomenu na vas

PL
plotto
18:00 11.10.2014.

Cionisti sve planiraju unaprijed,a ova farsa je dogovorena sa Turcima.Pa niste valjda msilili da će Saudijska Arabija i Katar bombardirati ISIL,kad su ih oni financirali,a US i Turska obučavali po raznim kampovima u Jordanu,Turskoj i tko zna gdje.

GE
Georgij
05:01 12.10.2014.

američki produkt. a kobani je tursko maslo i biti će na njihovu dušu što toliko pomažu tim barbarima. kurdi opet izvukli deblji kraj a onog gnjusnog mulata to nije briga jer se on brine samo za strateške interese američkih kompanija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije