Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar

Ponovno gorjeli kontejneri u Splitu: Nagorjela i tri automobila

Patrik Macek/Jurica Galoic/PIXSELL
14.01.2021.
u 09:20

Dojavu o požaru u Teslinoj ulici u Spinutu vatrogasci su dobili u četvrtak u 2.30 sati. Tamo je vatra izbila u tri PVC kontejnera te se proširila na tri parkirana vozila zahvativši im stražnji dio.

Tri su automobila nagorjela u požaru koji je buknuo u prvim satima četvrtka u kontejnerima na Spinutu, doznaje se od splitske policije. Dojavu o požaru u Teslinoj ulici u Spinutu vatrogasci su dobili u četvrtak u 2.30 sati. Tamo je vatra izbila u tri PVC kontejnera te se proširila na tri parkirana vozila zahvativši im stražnji dio.

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split vatru su ugasili pola sata kasnije. Policija će na mjestu događaja obaviti očevid. 

Paljenje kontejnera u Splitu postala je već uobičajena pojava. Do sada je zapaljeno i uništeno  na stotine kontejnera, a time i automobila koji su uglavnom parkirani uz kontejner, pa se vatra vrlo brzo proširi na njih. Tim požarima pričinjena je velika materijalna šteta gradskoj tvrtki "Čistoća", čiji su kontejneri i građanima, vlasnicima vozila, ali i trošak intervencija vatrogasaca koji zasigurno ukupno prelazi milijun kuna. 

Policija uglavnom još uvijek traga za počiniteljima većine takve vrste paleži iako je određen broj počinitelja otkriven i kazneno prijavljen.

Komentara 1

ZI
zinegoid
09:52 14.01.2021.

gorjeli su i gorjet će, izgreda namjerno zapaljenih iz obijesti, dok je god nesposobnih i da ne rečem glupih ljudi, možda i pokvarenih. dakle, možda su kontejneri, jesu sigurno, osigurani i sve će to oni naplatiti možda više nego li vrijedi. stalna pojava koja je na početku trebala rezultirati razmišljanjem, ako ima tko i čime. ako je stalna pojava da gore, pitanje je zašto moraju biti od plastike. željezo ne gori zar ne, ali ne uporno se postave novi, gori na drugom mjestu itd. jada li jadna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije