Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žalio se strabag

Poništena odluka da pristupne ceste Pelješkom mostu gradi J&P Avax

Pelješki most
Foto: Željko Hladika/24sata/PIXSELL
1/7
12.04.2019.
u 21:03

Dkom je ocijenio osnovanim žalbeni navod Austrijanaca da u Cestama nisu utvrdili činjenično stanje oko toga postoji li profesionalni razlog za isključenje Grka iz tog natječaja.

 Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (Dkom) poništila je odluku Hrvatskih cesta da pristupne ceste Pelješkom mostu, dionicu Duboka-Sparagovići, gradi grčka tvrtka J&P Avax. Na tu odluku o odabiru žalio se austrijski Strabag.

Dkom je ocijenio osnovanim žalbeni navod Austrijanaca da u Cestama nisu utvrdili činjenično stanje oko toga postoji li profesionalni razlog za isključenje Grka iz tog natječaja.

J&P Avax je naime kao i druga grčka kompanija koja je sudjelovala na tom natječaju, u Grčkoj kažnjen zbog sudjelovanja u nedozvoljenim kartelima između 2005. i 2012. Hrvatske ceste sad moraju ponovno donijeti odluku o odabiru graditelja dionice Duboka-Sparagovići. Ponuda J&P Avaxa iznosi 464,9 milijuna kuna, a Strabaga 478,3 milijuna kuna. I

ntegral inženjering iz BiH je ponudio da će pristupne ceste izgraditi za 321,2 milijuna kuna, no ta je ponuda odbijena zbog neubičajno niske cijene.

Ponuda GP Krka i Euro-asfalta teška je 444,3 milijuna kuna, dok je Aktor tražio za taj posao 464,6 milijuna kuna. Colasove ponuda vrijedila je 521,9 milijuna kuna, China Road and Bridge Corporationa 647,8 milijuna kuna. Odabrani izvođač imat će rok od 33 mjeseca od dana uvođenja u posao da izgradi pristupne ceste.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
21:36 12.04.2019.

monthy python je goli .... za ovo kaj se kod nas radi!most bu bil završen,a ovi se još nebuju dogovorili!

DU
Deleted user
23:13 12.04.2019.

Dajte to Kinezima jer inače bu most gotov a čekali bumo još godinama na prilazne ceste!!!

Avatar southman
southman
09:47 13.04.2019.

Bilo kome samo ne bandi iz Strabaga koja je uništila domaću građevinu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije