Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijunski posao u Velikoj Gorici

Poništen natječaj zbog kojeg su Barišić i Petek u pritvoru

Zagreb: Dražen Barišić i Vinko Grgić dovedeni pred suca istrage zbog afere Janaf
Zeljko Lukunic/PIXSELL
15.10.2020.
u 13:22

Elektrocentar Petek za taj je posao ponudio 118,8 milijuna bez PDV-a, a druga pristigla ponuda i to od Strabaga iznosila je 139,9 milijuna kuna bez PDV-a

VG Vodoopskrba poništila je natječaj za projektiranje i rekonstrukciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Velika Gorica i izgradnju nadzorno-upravljačkog sustava, a zbog koje su u pritvoru završili velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić, vlasnik Elektrocentra Petek Krešo Petek, direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavec i Katarina Gašparac, zaposlenica te velikogoričke gradske tvrtke.

Riječ je o natječaju čija je procijenjena vrijednost iznosila 97,3 milijuna kuna bez PDV-a, a za koji istražitelji sumnjaju da je naštiman kako bi ga dobila Petekova tvrtka.

Elektrocentar Petek za taj posao ponudio je 118,8 milijuna bez PDV-a, a druga pristigla ponuda i to od Strabaga iznosila je 139,9 milijuna kuna bez PDV-a.

Iako su u VG Vodoopskrbi ocijenili da obje ponude udovoljavaju uvjetima natječaja, ipak su natječaj poništili uz objašnjenje da su obje ponude neprihvatljive jer su više od procijenjene vrijednosti.

Na na tu odluku o poništenju ponuditelji se mogu žaliti Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave.

VIDEO Dražen Barišić i Vinko Grgić dovedeni pred suca istrage zbog afere Janaf

Komentara 6

RO
roland
13:39 15.10.2020.

Sad ćete vidjeti kad sutra Kovačevića i ekipicu puste na slobodu. Ajde, da konačno mogu nešto krkati, a da osjetim sisu...Klub mi nedostaje

DU
Deleted user
14:18 15.10.2020.

Ajmo sada pravnici. Djelo zbog kojeg su uhičeni nije ostvareno, drugo , nije ostvarena osobna materijalna korist, ni kunu nisu dobili, za što će dodgovarati,

DO
domagoj1492
14:10 15.10.2020.

Austrijski Strabag lomi konkurenciju u Hrvatskoj da ostanu jedini koji mogu dobiti velike poslove. Sada koriste i HR pravosuđe u poslovnoj utakmici. Hehe, shvatiti će jednog dana ovi naši da se za biznis šalju i tenkovi na konkurenciju, a sve kakti po zakonu. (Primjer- ratovi za naftu).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije