Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rizik za stabilnost

Pompeo o Hezbollahu: 'Oni su odlučni zbrisati ovu zemlju s planeta'

Mike Pompeo
Foto: Reuters/PIXSELL
21.03.2019.
u 14:37

Američki državni tajnik Mike Pompeo rekao je u srijedu tijekom posjeta Izraelu da Hezbollah predstavlja rizik za stabilnost Bliskog istoka nakon što je razgovarao s dužnosnicima o toj libanonskoj skupini koju podržava Iran prije puta u Bejrut

Američki državni tajnik Mike Pompeo rekao je u srijedu tijekom posjeta Izraelu da Hezbollah predstavlja rizik za stabilnost Bliskog istoka nakon što je razgovarao s dužnosnicima  o toj libanonskoj skupini koju podržava Iran prije puta u Bejrut. Pompeo, koji je na turneji po regiji u svrhu promoviranja oštre politike američke administracije prema Iranu, dobio je upozorenje od Izraela koji je zabrinut da bi ponovno mogao postati meta Hezbollaha.

Na sastanku s izraelskim predsjednikom Reuvenom Rivlinom u Jeruzalemu Pompeo je rekao da su Hezbollah, palestinski Hamas i jemenski Houthiji, koji uživaju iransku potporu, "entiteti koji predstavljaju rizik za stabilnost Bliskog istoka i Izrael".

"Oni su odlučni zbrisati ovu zemlju s planeta i mi imamo moralnu obvezu i političku to spriječiti. Morate znati da su Sjedinjene Države spremne to učiniti", rekao je Pompeo na sastanku.

Izrael je opetovano izvršavao zračne udare na Hezbollah u Siriji gdje je šijitska milicija zajedno s ruskim zračnim snagama pomogla predsjedniku Basharu al-Assadu da preokrene situaciju u svoju korist. Pompeov posjet Jeruzalemu smatra se u Izraelu potporom premijeru Benjaminu Netanyahuu, koji ima bliske odnose s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, samo tri tjedna prije izraelskih izbora. 

Ključne riječi

Komentara 19

DU
Deleted user
16:27 21.03.2019.

Ko ima pravo da ubije 10 ljudi da bi zastitili 1?

MX
Mister X
16:41 21.03.2019.

"Oni"" su odlučni zbrisati ovu zemlju s planeta-to su meni šapnuli u uho i mi imamo moralnu obvezu i političku to spriječiti. Morate znati da su Sjedinjene Države spremne to učiniti", rekao je Pompeo..,. Savim trezan i bez teškog drogiranja a izgleda u skoro svijesnom stanju ...MIslim da je to sve skupa kao i obično živa istina što Amerika kaže i to se treba da prenese na cijeli svijet jer to je naš planet. Mislim još da je slab jer koliko ja se razumijem oni su tako opasni da se ja bojim i za naš dio univerzuma. A postoji i mišljenje još jedno stotinjak univerzuma i crnih rupa da ode skupa ! Narvno da Izraelu nije dosta što smo rasturili u kameno doba izbombali poslli Siriju u kameno doba Libanon izgladnili , Irak uništili do zadnje koščice, od Libije napravili Somaliju i manje . Ali još nije zadnje stanje .. Sada još ti super opasni . U redun jeste Izrael oko 100.000 puta jači od ali treba znati da to nije dosta i zato sam tu da i ja pomognem ...

Avatar Asterix
Asterix
16:52 21.03.2019.

Hezbollah je odlučan zbrisati Izrael s lica zemlje, izjavi državni tajnik najmoćnije zemlje svijeta. Zanima me koliki je IQ državnog tajnika najmoćnije zemlje svijeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije