Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pomozimo: Obitelj Modrić u teškom položaju zbog zdravstvenih problema

24.11.2008.
u 16:22

Zbog raznih bolesti i neimaštine, četveročlana obitelj Modrić iz Hrastovca opet se nalazi u gotovo bezizlaznoj situaciji. Njihov život najvećim se dijelom svodi na odlaske liječnicima u Varaždin, Varaždinske Toplice i Zagreb.

Prošle godine Mirjana Modrić operirala je rak dojke i od tada svaka tri tjedna mora ići na kemoterapiju u Zagreb. Njihov stariji, 14-godišnji sin Andrija boluje od cerebralne paralize, gotovo je prikovan uz kolica i uz njega stalno netko mora biti.

Slijedi mu operaciju obaju koljena i stopala. Mlađi sin, osmogodišnji David, bio je na operaciji ruke zbog dobroćudnog tumora. Sav je teret dosad bio na glavi kuće, brižnom ocu i suprugu Ivanu, koji je uspio balansirati između radnih obveza i vožnje članova obitelji kod liječnika, na terapije i u školu.

– Tu nije kraj našim nevoljama. Zadnja tri mjeseca bio sam na bolovanju zbog problema s kralježnicom. Fizijatar mi je rekao da ću najvjerojatnije morati ići na operaciju. Ako se to dogodi, ne znam tko će se brinuti za obitelj i voziti ih na terapije i u školu – rekao je Ivan i dodao da, uz te probleme, vodi brigu i o ocu koji je doživio treći moždani udar.

Ivan radi u Novokomu i plaća mu je jedini izvor prihoda, koje troši za prijevoz i liječenje obitelji. To mu nije dostatno pa mu kolege iz tvrtke često pomažu. Sada namjeravaju pokrenuti humanitarnu akciju kojom bi se obitelji Modrić izradio priključak plina i centralno grijanje jer nisu, i ne mogu, osigurali ogrjev za zimu. Djelatnici tvrtke Novokom i Radio Novi Marof organiziraju humanitarni koncert kako bi se prikupio potreban novac za rješavanje hitnih problema.

Unatoč svim problemima, optimizam ne silazi s njihovih lica.


Kako pomoći

Svi koji žele i mogu pomoći ovoj obitelji, novac mogu uplatiti na broj žiroračuna u Zagrebačkoj banci: 2360000-3113933638.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije