Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPROMIŠLJEN POTEZ

Pomoćnik ministrice Divjak ispričao se zbog izjave: "Bio sam neoprezan"

Momir Karin
Dusko Jaramaz/PIXSELL
11.09.2018.
u 16:29

U svom jučerašnjem obraćanju Karin je vrlo odriješito komentirao negativne demografske trendove.

Nakon što je na jučerašnjem otvaranju obnovljene zgrade Osnovne škole Josip Jović u Svibu u Općini Cista Provo pomoćnik ministrice obrazovanja Momir Karin skandaloznim izjavama oko negativnih demografskih trendova i vlastitim objašnjenjem o tome zašto Hrvati napuštaju svoju domovinu šokirao javnost, danas je ponudio ispriku, prenosi Dnevnik.hr.

- Ovim putem htio bih izraziti žaljenje zbog izjave koja je prenesena s jučerašnjeg otvaranja OŠ Josip Jović u Svibu. Jasno mi je danas kako je moj istup bio neoprezan i nepromišljen, a tema je sama po sebi puno kompleksnija i delikatnija nego što je to na koncu ispalo'', poručio je Karin.

Podsjetimo, u svom jučerašnjem obraćanju Karin je vrlo odrješito komentirao negativne demografske trendove

- Jesmo li dotakli dno ili možemo ići još i niže? Nadam se da ne. Ulaže se i situacija je sada lakša. S nama su ovdje i mediji. Oni su zaduženi da malo svjetlije pišu, da više naglašavaju pozitivne stvari koje nam se događaju u domovini. Danas se u Hrvatskoj nudi plaća od 1500 eura, stan i hrana, ali nešto se događa i ljudi odlaze van. Je li to pomodarstvo ili više nemamo taj domoljubni osjećaj?" rekao je između pomoćnik ministrice obrazovanja Blaženke Divjak.

Komentara 11

DU
Deleted user
16:48 11.09.2018.

Nije tvoje da budes neoprezan i da dajes izjave, tvoje je da zasuces rukave. To sto si se ispricao ne znaci da u RH nema 1000 boljih od tebe.

ST
stefj
16:45 11.09.2018.

Ma je, sad je kakti sve u redu. Isto i EU sredstva po načelu najbrži prst... Ovo samo pokazuje potpunu izoliranost državnog i javnog sektora od gospodarstva i realnog sektora. Ako na taj način detektiraju i analiziraju probleme onda namam stvarno nema spasa... Svaki puta kada se netko iz državnih struktura tako isprovali, postaje jasno zašto struka odlazi i vidljivo tko ostaje, isto tako, odmah je jasno zašto nema greenfield investicija, zašto smo za investitore poput otoka gubavaca... Kako bi onda dotični pomoćnik ministra komentirao da je najposjećeniji business event ove jeseni onaj koji objašnjava kako otvoriti poduzeće izvan Hrvatske, gdje, koliko to košta i kako preseliti poslovanje... Na tom eventu nećete vidjeti predstavnike vlade, raznih komora ili predstavnike proračunu priraslih firmi, vidjet ćete firme koje nešto stvaraju, a životare radi odnosa u državi...

I1
ing-12345
17:47 11.09.2018.

Nikakva isprika od ovoga uhljeba ne vrijedi jer je rekao ono što misle svi uhljebi kao on, pa se sada povlači Samo ostavka je prihvatljiva građanima Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije