Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV ATEISTA, ZAŠTITNIKA ŽIVOTINJA

Pomoćnik ministra Tolušića sijao mržnju na Facebooku

15.01.2017., Zagreb - Ministarstvo poljoprivrede RH. Pomocnik ministra za veterinarstvo i sigurnost hrane Damir Agicic izvijestio medije o utvrdjenim cinjenicama vezane uz procjenu prosirenosti virusa na farmi peradi u mjestu Sok Bukevski u okolici Velike
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
05.04.2017.
u 14:14

Nakon uzbune u javnost, Damir Agičić jučer je pobrisao postove

Stranica na Facebooku s obrisanim netolerantnim i sramotnim porukama, koje su mnogi okarakterizirali i govorom mržnje pomoćnika ministra poljoprivrede za veterinarstvo Damira Agičića, te Agičićeva izjava za Večernji list da nema komentara, epilog su priče nad kojom se danima zgraža hrvatska javnost na društvenim mrežama, i ne samo zaštitari životinja koji su se posebno obrušili na njega.

Na profilu Tolušićeva pomoćnika jučer je pod objavama iz 2017. ostala tek nedavna korizmena poruka “da budemo ljudi koji će kod drugih izmamiti osmijeh, a sve zato da se na nama proslavi Ime Gospodnje!”, naslovna fotografija oltara i fotografije anđela sa šahovnicom s prvim bijelim poljem na prsima.

No koliko god to nekome pomirljivo i kršćanski zvučalo, obrisani komentari, unazad sve do 2015., bili su više nego skandalozni i nimalo u kršćanskom duhu na koji se Agičić poziva.

Ne samo da se taj veterinar po struci nedavno u postu sa slikom škrabica s briselskog aerodroma iščuđavao ljudima koji su prikupljali novac za životinje – “Eto kakav je nekršćanski, tolerantni, ali bezbožni zapad: više nego dvostruko više novca za životinje nego za gladnu djecu.”

Ni papino zazivanje tolerancije nije ga se posebno dojmilo pa komentira kako njemu to baš i nije jasno. “Kakva je ovo poruka ljudima stabilne vjere? Kakva zajednička molitva s raskolnicima? Ta oni ne priznaju i sami su se ekskomunicirali iz Svete crkve katoličke!

Nije to valjda bila ta neka njihova “misa”, čudio se. U jednoj od poruka žali “sve agnostike, ateiste, protestante i sav otpad od vjere, sve kojima Duh Sveti nije podario milost da se mogu potpuno predati Gospodinu na ovakvom klanjanju” i zapravo je protiv svih koji ne dijele njegov svjetonazor i mišljenje, od pitanja Trumpa, vjerskih sloboda, vegetarijanaca, briselske birokracije...

– Sve to što je pomoćnik ministra napisao je jedna logična pozicija iskrenog vjernika i ja ga kao takvog razumijem, ali to mora ostati u privatnoj sferi. To nikako ne može biti politička pozicija – kaže politički analitičar Žarko Puhovski. Po njemu su postupci zamjenika ministra poljoprivrede čisti fundamentalizam.

– On se i moralizatorski skandalizira nad EU koja je politički projekt. To možda mogu ja kao profesor, iako ni to nije pametno, ali on kao pomoćnik ministra zemlje koja je članica EU ne može – kaže Puhovski. Ipak, zbog svega napisanog ne bi ga, kaže, smjenjivao već bi ga, da je na mjestu ministra Tolušića, upozorio da više na taj način ne govori i objasnio mu da to nije dopušteno.

Tolušić bi također, smatra Puhovski, tebao kazati javnosti da to nije njegov osobni stav niti stav Vlade. – Naravno, ako bi se pokazalo da su principi tog pomoćnika utjecali na, primjerice, raspodjelu subvencija ili nečega sličnog što bi moglo biti u njegovoj domeni, trebalo bi ga smijeniti. Ali ako toga nije bilo, onda ga doista treba samo upozoriti – smatra Puhovski. Ministar Tolušić jučer ipak nije imao komentara. 

>> Grabar-Kitarović: Hrvatska je tolerantna, marginalnim skupinama ne treba davati pozornost

>> Turska televizija u Zagrebu: Hoće li govor mržnje opet dovesti do rata?

Komentara 32

PP
plavac plavi
14:31 05.04.2017.

Ovaj članak i komentar "sveznajučeg demokrate i velikog borca za ljudska prava" Puhovskog, koji je sedamdesetih bio denuncijator i svjedok protiv "proljećara", je zapravo sijanje mržnje i medijska hajka, protiv pomoćnika ministra Damira Agičića!! Već oprobani recept lijevih medijskih lešinara!!

Avatar Herceg_Bosna
Herceg_Bosna
14:50 05.04.2017.

Kad se svakodnevno u 90 % posto medija linčuje katolike, naziva ih se najgorim imenima tada je sve ok, kada se ide istim oružjem protiv takvih "liberala" tada se sije mržnja jer naravno nisu naviknuti čuti dostojan odgovor sa druge strane, ali kad ga jednom čuju nenaviknute ih to malo prodrma pa krenu dalje sa još jačim bijesom.

FR
fredyooo
15:17 05.04.2017.

plavac plavi: samo radi pojašnjenja gosp. Puhovski je sedamdesetih godina za vrijeme suđenja "proljećarima" bio lažni svjedok optužbe, dakle lagao je i davao lažna svjedočanstva protiv svojih sugrađana, pa su gulili zatvore i bježali iz domovine zbog neistinitog svjedočenja Žarkaa Puhovskog a danas su on , babe, gong, antife i slični, vjerodostojni komentatori svega i svačega.zaboravio sam nadodati onoga krezavog iz amnestija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije