Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22,4 MILIJARDE €

Pomoć Grčkoj izglasovana u njemačkom parlamentu

Merkel
Reuters
07.05.2010.
u 16:32

Angela Merkel pozdravila je odluku za koju je rekla da je "vrlo bitna i jasno pokazuje da mi štitimo svoju valutu zbog interesa svojih građana".

Bundesrat, donji dom parlamenta, izglasovao je njemački dio pomoći posrnuloj grčkoj ekonomiji u iznosu od 22,4 milijarde eura tijekom tri godine, s 390 glasova za, 72 protiv i 139 suzdržanih. Odobrenje je dodao i Bundestag, i još se čeka samo formalni potpis predsjednika Horsta Koehlera, koji je bivši šef MMF-a i sigurno neće blokirati takvu financijsku mjeru.

Ministar financija Wolfgang Schaeuble upozorio je zastupnike prije glasovanja da "tu odluku moraju donijeti jer nema boljeg rješenja":

- Svaka druga alternativa bila bi mnogo skuplja za Nijemce, bila bi opasnija i mnogo rizičnija. Bilo bi katastrofalno riskirati da Grčka, članica europske monetarne unije, postane nelikvidna. Ovim se brani zajednička europska valuta kao cjelina, i s njom branimo cijeli europski projekt.

Ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle nakon glasovanja podsjetio je da time nije sve gotovo:

- Situacija je vrlo ozbiljna i nitko ne može reći da smo se današnjom odlukom izvukli iz nevolje. Sad je bitno ugasiti vatru da se šumski požar ne bi proširio Europom, a istodobno se moramo boriti protiv uzroka vatre.

Komentara 25

MM
Mladen Miletić
17:30 07.05.2010.

Ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle nakon glasanja podsjetio je da time nije sve gotovo, jel kada dođu u naše društvo Balkanci i njih če trebati hraniti; večinu i vjerovatno vječno !..

OB
-obrisani-
18:06 07.05.2010.

Ja sam optimist. Nemate izbora. Zapali Atenu, zapali Madrid, zapali Lisabon, zapali Ljubljanu… Kucu su ti oteli, place nemas, zdravlja nemas, djeca ti crkavaju od gladi, bit ce Te robovi dovijeka, pred svima Vama samo je dugogodisnje umiranje na rate…Pali!

MR
M@rsij@nac
17:06 08.05.2010.

Poslije svake revolucije ( mirne ili nasilne ) nastane euforija i nada u bolju buducnost ( ne kaze se bez razloga : \"Nada umire zadnja\") Potom nastaje stagnacija i slijedi razocaranje .....A poslije toga ponovo revolucija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije