Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porast zaraženih

Slovačka stavila Hrvatsku na crvenu listu, Poljska zabranjuje letove iz naše zemlje

Međunarodna zračna luka Franjo Tuđman spremna je za nastavak prometovanja
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
27.08.2020.
u 22:43

Ta je odluka dio ciljanih mjera poljske vlade koja ovaj puta pokušava obuzdati virus bez potpune karantene.

Slovačka je stavila Hrvatsku na crvenu listu od 2. rujna. Osim Hrvatske na slovačkoj crvenoj listi su i Francuska, Španjolska, Nizozemska, Belgija i Malta, donosi slovačka Pravda. Ljudi koji se vraćaju iz zemalja na crvenom popisu morat će u karantenu u trajanju od 10 dana.

Vijest je objavio ministar zdravstva Marek Krajči, koji je rekao kako Slovačka ima visok broj uvezenih slučajeva i dodao kako su uvezeni slučajevi činili oko 24 posto svih slučajeva u kolovozu. Pritom je naglasio kako je puno slučajeva uvezeno iz Češke, ali i iz Hrvatske, u kojoj je, kako kaže, zadnjih dana došlo do značajnog pogoršanja situacije.

A Poljska će zabraniti letove iz 46 zemalja od 2. rujna, a među pogođenima nalazi se i Hrvatska, stoji u nacrtu zakona objavljenom u četvrtak, dok se zemlja bori s porastom broja zaraženih koronavirusom.

Ta je odluka dio ciljanih mjera poljske vlade koja ovaj puta pokušava obuzdati virus bez potpune karantene.

"Zbog prijetnje širenja zaraze virusom SARS CoV-2, nužno je provesti pravo na uvođenje zabrane letenja kako bi se smanjila na najmanju moguću mjeru prijetnja javnom zdravlju", kaže se u uredbi.

Poljska je zatvorila granice i ukinula sve letove u ožujku kako bi spriječila širenje koronavirusa. Postupno je olakšavala restrikcije, te u svibnju otvarala trgovačke centre, hotele i restorane.

Poljska nacionalna kompanija PLL LOT obnovila je međunarodne letove 1. srpnja, gotovo četiri mjeseca nakon što ih je suspendirala.

Među zemljama koje će biti pogođene zabranom letova su uz Hrvatsku i Francuska, Španjolska, Crna Gora, Rumunjska, SAD, Izrael, Meksiko i Brazil.

Poljska je od početka pandemije imala 64.689 slučaja koronavirusa i 2010 smrtnih slučajeva.

Komentara 8

IT
I-To
08:28 28.08.2020.

Stožar koji je dozvolio toga i pteviše ono što je se zsradilo od tirista duplo će nas sada ova situacija koštati .A naj više me smeta ovo laganje po medojama uveličavanja ovo nevodi nogdje.

EL
EldersWisdom
08:07 28.08.2020.

Samo da se ne zaboravi - ovaj val zaraze krenuo je zbog pogodovanja vlasnicima klubova. Sve dodje na naplatu, prije ili kasnije.

BA
babovac
01:12 28.08.2020.

Samo i dalje pumpajmo "rekorde" od kojih bas ništa nemamo osim štete. Ti zaraženi ionako nisu bolesni u 99 posto slučajeva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije