Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krvnim ugrušcima unatoč

Poljaci započeli s cijepljenjem Johnson&Johnsonom

FILE PHOTO: FILE PHOTO: Vials and medical syringe are seen in front of J&J logo in this illustration
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
15.04.2021.
u 15:03

Masovna cijepljenja Johnson&Johnsonom počela su danas. Tvrde da korist od imunizacije premašuje potencijalne rizike.

Unatoč tome što je Američka savezna zdravstvena agencija u utorak preporučila stanku u cijepljenju Johnson & Johnsonom od barem nekoliko dana jer je šest žena mlađih od 50 godina razvilo krvne ugruške Poljaci su se odlučili za početak masovnog cijepljenja tom vrstom cjepiva. 

"U slučaju Johnson & Johnsona, danas je prvi dan da se koristi. Nismo primili nikakve signale da postoje bilo kakvi problemi ili da pacijenti odbijaju (primiti ga)", rekao je na novinskoj konferenciji Michal Dworczyk, vladin dužnosnik koji prati program cijepljenja u zemlji.

Čelnik Ureda za registraciju medicinskih proizvoda kazao je na press konferenciji da koristi od tog cjepiva nadmašuju potencijalne rizike.

Ostale europske zemlje ipak su nešto opreznije od Poljaka. Tako je Francuska u srijedu objavila da će cijepiti tim cjepivom samo starije od 55 godina, a Švedska zdravstvena agencija objavila je isti dan da će odgoditi početak cijepljenja Johnson & Johnsonovim cjepivom.  

Idućeg tjedna očekuje se i nova procjena Europske agencije za lijekove o tom cjepivu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije