Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova gradiška

Politička čistka u bolnici nakon smjene ravnatelja?

bolnica, Nova Gradiška
Ivica Galović/Pixsell
20.06.2012.
u 08:00

Riječ je o ljudima bez kojih bolnica ne može, ne znam kako ćemo bez njih organizirati posao, kaže dr. Dražen Oršulić

Nakon što su im raskinuti ugovori o djelu, na osnovi kojih su neki mjesecima pa i godinama radili u središnjoj novogradiškoj zdravstvenoj ustanovi, od danas su 22 stanovnika Nove Gradiške na zavodu za zapošljavanje. Riječ je uglavnom o medicinskim sestrama i bolničkim službenicima.

Iako nigdje izrijekom nije navedeno kako je glavni kriterij za raskid ugovora nepripadanje pravoj stranci, to što nemaju člansku iskaznicu SDP-a, većina stanovnika toga slavonskoga grada smatra da je u tijeku velika čistka među zaposlenicima bolnice, kulminacija sukoba koja među liječnicima, članovima SDP-a s jedne i HDZ-a s druge strane traje već nekoliko godina.

– Ne zanima me politika, želim samo raditi i prehraniti obitelj – kaže jedan od nesretnika koji su jučer ostali bez posla. Uprava bolnice mjesecima je pokušavala ljudima bez kojih je funkcioniranje gotovo nemoguće osigurati stalno zaposlenje, no zahtjevi poslani Ministarstvu zdravstva ostali su bez odgovora.

– Pokušavali smo dobiti suglasnost Ministarstva zdravstva da ljude zaposlimo, ali se sve naše dopise ignoriralo. Naime, nije riječ o pomoćnim službama, nego o ljudima bez kojih bolnica ne može, medicinskim sestrama i nužnom osoblju. Imali smo samo jednog informatičara na otprilike četiri stotine zaposlenih, a i on je bio zaposlen prema ugovoru o djelu. Kako ćemo sada bez tih ljudi, bez sestara koje tu godinama rade organizirati posao, nije mi jasno – kaže v.d. ravnatelja bolnice dr. Dražen Oršulić te dodaje da je nalog za raskid ugovora donijela inspekcija iz Osijeka. U bolnici je navodno inspekcija bila prošloga tjedna, samo dva tjedna nakon što je ministarstvo smijenilo dotadašnjeg ravnatelja dr. Zorana Jukića. Upravo to potaknulo je nagađanja da su raskidi ugovora o djelu politički motivirani.

– Ne mogu reći da politika stoji iza toga, no previše je toga slučajno da ne bi bilo namjerno – kaže dr. Oršulić.

Ključne riječi

Komentara 10

AL
alapača
08:11 20.06.2012.

a zašto ljudi 'bez kojih bolnica ne može' već godinama rade s ugovorom o djelu, zar ih je i tada kočila vladajuća politika? mislim da ovaj vd ravnatelja politikantizira, da treba otvoriti natječaj za stalno zaposlenje neophodnih ljudi.

BL
Blizard
08:16 20.06.2012.

Podobni se uglavljuju ..., Samo primitivnim tupim predmetima možemo urazumiti vladajuće !!

OB
-obrisani-
10:18 20.06.2012.

Srbizacija kadrova na djelu - tako je bilo tamo i u bivšem režimu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije