Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VLASTITOJ STRANCI OKRENULI JOJ LEĐA

Političarka odbijena zbog uvreda na Twitteru: ‘Senator kao vampir’

FILE PHOTO: Senate panel holds hearing on Biden budget nominee Neera Tanden
Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
04.03.2021.
u 18:30

Biden ju je kandidirao za šeficu proračunske agencije, ali postalo je jasno da nema povjerenje Senata

Kako zbog Twittera izgubiti povjerenje kolega iz vlastite stranke, a na kraju i posao? Na to pitanje sada će zauvijek znati odgovoriti Neera Tanden koja je trebala postati šefica ključne proračunske agencije u Sjedinjenim Državama, ali su joj stranački kolege u Senatu, tijelu koje ju je trebalo potvrditi, okrenuli leđa zbog uvredljivih tvitova prema republikanskim političarima koje je objavila u prošlosti.

Kako je postalo jasno da u Senatu neće biti skupljena dovoljna većina za njezinu potvrdu na mjesto šefice Ureda za upravu i proračun, u utorak je obavijestila predsjednika Joea Bidena da odustaje od te pozicije čija je glavna zadaća priprema predsjedničkog prijedloga proračuna.

Što je tako groznoga napravila Tanden? Proteklih je godina uvredljivo kritizirala republikance u Senatu: Teda Cruza opisala je kao čovjeka koji ima manje srca i od vampira. Mitcha McConnella nazvala je Voldemortom (negativcem iz Harryja Pottera). Susan Collins, prema njezinim tvitovima, kriminalna je neznalica. Kritizirala je i lijevu frakciju svoje, Demokratske stranke te je insinuirala da je Rusija pomogla političkom usponu Bernieja Sandersa.

Kasnije je izbrisala tvitove, ali je šteta ostala. Zbog toga je demokratski senator Joe Manchin, koji zbog centrističke pozicije često drži presudan glas, rekao da je ne može podržati. Biden je pak obećao da će je imenovati na neku drugu poziciju.

Komentara 2

XA
xaron
02:11 05.03.2021.

Noba pozicija = uhljeb .

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
19:04 04.03.2021.

"Biden je pak obećao da će je imenovati na neku drugu poziciju."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije