Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan pobjede

Političari čestitaju, predsjednica poručila: Budimo uvijek neumorni u domoljublju!

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Ured predsjednice
1/4
04.08.2019.
u 12:01

Grad Knin, jedno od sjedišta hrvatske državnosti, vraćen je u ustavni poredak suverene, samostalne i međunarodno priznate Hrvatske, a omogućen je i prekid opsade Bihaća, kao i oslobađanje velikog dijela Bosne i Hercegovine, napisao je premijer.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović čestitala je u nedjelju hrvatskim državljanima diljem domovine i svijeta Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 24. obljetnicu vojno redarstvene operacije "Oluja", pozvavši na neumornost u domoljublju.

"Drage Hrvatice i Hrvati i svi hrvatski državljani diljem domovine i svijeta, od srca vam čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!", napisala je predsjednica, dodavši da smo pobjedom u Oluji dosanjali svoj povijesni san slobodne i neovisne Hrvatske i postali punopravni članovi međunarodne zajednice.

Budimo uvijek neumorni u domoljublju! Izgrađujmo našu lijepu domovinu u zajedništvu, solidarnosti i poštovanju jednih prema drugima, da iz dana u dan bude naprednija i pravednija, onakva kakvom su je sanjali prethodni naraštaji i kakvom su je željeli naši branitelji, napisala je predsjednica uz poruku "neka nam živi naša voljena domovina Hrvatska!".

Kolinda Grabar-Kitarović
1/18

Čestitka premijera: S posebnim pijetetom prisjećamo se svake žrtve utkane za slobodu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, poručivši da se danas u uređenoj Hrvatskoj, koja će u prvoj polovici 2020. predsjedati EU, s ponosom i posebnim pijetetom prisjećamo svakoga života i žrtve utkane za slobodu Hrvatske.

 

Uz požrtvovnost i hrabrost hrvatskih branitelja, umijeće zapovjednika Hrvatske vojske i policije, slogu hrvatskog naroda i državničku mudrost prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, u svega četiri dana oslobođen je najveći dio okupiranih područja Hrvatske. Grad Knin, jedno od sjedišta hrvatske državnosti, vraćen je u ustavni poredak suverene, samostalne i međunarodno priznate Hrvatske, a omogućen je i prekid opsade Bihaća, kao i oslobađanje velikog dijela Bosne i Hercegovine, napisao je premijer.


 

Zahvaljujući Oluji, dodao je, hrvatsko je vodstvo, uz pomoć Ujedinjenih naroda, osiguralo i mirnu reintegraciju Vukovara i cijelog hrvatskog Podunavlja, čime je 1998. konačno ostvarena cjelovitost hrvatskog državnog teritorija. Tisuće prognanih vratili su se svojim domovima, a trajni je mir omogućio postupnu obnovu, revitalizaciju i izgradnju zemlje.

 

Danas u uređenoj Hrvatskoj, koja će u prvoj polovici 2020. godine predsjedati Europskom unijom, s ponosom i posebnim pijetetom prisjećamo se svakoga života i svake žrtve utkane za slobodu Hrvatske koji su trajni podsjetnik i putokaz u izgradnji još uređenijeg i naprednijeg društva, poručio je predsjednik Vlade.

"Oluja je simbol zajedništva i junaštva i kruna svih pobjeda u Domovinskom ratu. Ključ pobjede u Domovinskom ratu bili su ljudi, hrabri i odvažni hrvatski branitelji koji su pokazali hrvatsko zajedništvo, snagu i slogu", napisao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u čestitki hrvatskim braniteljima, Hrvaticama i Hrvatima. 

Komentara 14

RO
Rope22
13:46 04.08.2019.

I ovo lajkanje na normalne komentare dokaz je da jugo srbi nikada neće zaboraviti Oluju.Ni hrvatske bojovnike.Samo kmečite, ovo je demokracija.

IC
ICCO
13:03 04.08.2019.

Oluja je naš ponos i naša slava, Čavoglave su najviše davale snagu i dizale moral, ne zaboravljamo to nikad, živjela Hrvatska i neka je čuva dragi Bog!

Avatar Idler 3
Idler 3
12:54 04.08.2019.

Velki pozdrav i još veča fala sim tim divnim ljudima kaj su teg davnega jutra (na danešnji den) oslobodili našu Domaju !!! Politika more bit ova il ona, političari isto al sam je jena Domaja....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije