Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijeti mu zatvor

Političar i profesor matematike na sudu jer je 2012. zlostavljao učenicu

zlostavljanje
Foto: Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL
26.05.2015.
u 13:41

Ne znam bi li on bio u stanju otići tako daleko, ali njegovi komentari na tu temu doista su bili glupi i neprimjereni, kaže kolega

Podizanje optužnice protiv profesora gotovo da me i nije iznenadilo. Često je davao neumjesne primjedbe na račun učenica i nastavnica, primjerice "ovu bi trebalo povaliti" i slično – rekao nam je bivši kolega profesora matematike F. D. (64), kojemu je jučer počelo suđenje na Općinskom sudu u Požegi.

Profesora je za seksualno zlostavljanje 2012. prijavila učenica požeške srednje škole. Protiv njega se vodi postupak zbog kaznenog djela protiv spolne slobode i bludnih radnji. Kako doznajemo, riječ je o nekad istaknutom HDZ-ovcu i bivšem predsjedniku Gradskog vijeća mjesta u okolici Požege, koji je, kada se počelo glasnije govoriti o toj temi, podnio ostavku na tu funkciju, pravdajući je zdravstvenim razlozima. U školi u kojoj je radio F. D. kažu da mu nisu mogli uručiti rješenje o suspenziji jer je mjesecima bio na bolovanju, a nedavno je zatražio i raskid ugovora o radu.

– Ne znam bi li on bio u stanju otići tako daleko i silovati učenicu, ali njegovi komentari na tu temu doista su bili glupi i neprimjereni – kaže naš izvor. U HDZ-u kažu da će o izbacivanju profesora iz stranke razmisliti nakon što mu se dokaže krivnja.

>> Pohotni nastavnik: Profesor tjelesnog na satu dirao učenice!

>> U školi sam nešto načuo, a kod kuće mi je kći ispričala gadosti

Komentara 3

OB
ObrenM
15:43 26.05.2015.

Tek kada odu sa vlasti, cuti ce se sdpeovski biseri.

MA
mare100
18:34 27.05.2015.

Poštovani Vama nije važno za što je optužen izgleda koz cijeli članak želite naglasit kojoj stranci pripada kako otužno.Zbog takvog stava pisanja imam osjećaj da želite osobne krivnje prebacivati na kolektivno odnosno stranačko.

AS
asas
13:54 26.05.2015.

nemoguce da je hadezeovac...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije