Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUVANJE GRANICE

VIDEO Policijski pas Lord nanjušio trudnu migranticu u teškom stanju, spasili joj život

Pas nanjušio trudnicu i njezina supruga
Foto: PU vukovarsko-srijemska
1/2
31.01.2020.
u 14:04

Najnoviji slučaj zabilježen je u noći 29. siječnja oko 22.50 sati kada su policajci i policijski pas Lord spasili život trudnici i njenom suprugu koji su bili skriveni u vagonu teretnog vlaka koji je prevozio rasuti kukuruz.

U stalnim pokušajima da ilegalno prijeđu hrvatsku državnu granicu migranti se skrivaju, a policija ih pronalazi u najrazličitijim situacijama.

Najnoviji slučaj zabilježen je u noći 29. siječnja, oko 22.50 sati, kada su policajci i policijski pas Lord spasili život trudnici i njezinu suprugu koji su bili skriveni u vagonu teretnog vlaka koji je prevozio rasuti kukuruz. Iz PU navode kako se događaj dogodio na željezničkom kolodvoru Tovarnik kada su nakon temeljitog pregleda teretnog vlaka policijski službenici obavili i dodatan pregled vlaka uz pomoć policijskog psa Lorda.

– Lord je reagirao na vagon u kojem se prevozio rasuti kukuruz, a unatoč činjenici da su se na vagonu nalazile neoštećene plombe, vagon je otvoren te su policajci iz rasutog kukuruza izvukli na sigurno dvije osobe, trudnicu i njezina supruga. Žena se nalazila u besvjesnom stanju, jedva opipljivog pulsa, dok se muškarac nalazio u nešto boljem stanju. Promptna i pravilno pružena prva pomoć koju su policijski službenici ukazali trudnici pokazala se presudnom za stabiliziranje njezina stanja i kasnijeg liječenja u Općoj županijskoj bolnici u Vukovaru – navode iz PU.

Dodaju kako je pronađeni muškarac smješten u Tranzitno-prihvatni centar za strance u Tovarniku te da mu policija kontinuirano prenosi nove informacije o zdravstvenom stanju supruge i bebe. Inače, nakon liječničkog zbrinjavanja trudnice, a potom i provjere zdravstvenog stanja njezina supruga, policija je utvrdila kako je riječ o državljanima Palestine koji su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku.

Ključne riječi

Komentara 3

MK
mksdk
14:20 31.01.2020.

Drago mi je da su joj spasili život, a sada je vratite doma.

IV
Ivan2083
09:40 01.03.2020.

Sad ih fino vratite natrag od kud su došli. Hrvatska se puni polako ali sigurno.

ZO
Zooltan
14:08 31.01.2020.

jedan hrvat muslimanske vjeroispovjedi više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije