Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODERNO ROPSTVO

Policijska akcija u Francuskoj: Otkriveno više od 165 prisilnih radnika

Francuska policija/Ilustracija
Foto: Reuters/Pixsell/Ilustracija
1/4
23.09.2019.
u 22:46

Krijumčarenje radne snage na kontinentu postalo je raširenije od seksualnog iskorištavanja, objavilo je Vijeće Europe prošle godine.

Više od 165 mogućih žrtava modernog ropstva iz Bugarske, koji su radili za francuske vinare, otkriveno je u akciji protiv organiziranog kriminala, objavio je u ponedjeljak Europol. 

Francuski dužnosnici uhitili su prošli tjedan četvero osumnjičenih - trojicu Bugara i jednu osobu iz Francuske - nakon što su identificirali 167 mogućih žrtava modernog ropstva koje su zaposlile četiri tvrtke koje se bave proizvodnjom vina u blizini Lyona, kazala je policijska agencija EU-a.

"Bugarski pripadnici skupine odgovorni su za novačenje u Bugarskoj dok je francuski član organizirao logistiku, uključivo organizaciju smještaja radnika", rekao je glasnogovornik Europola.

Radnici su regrutirani preko legalne agencije za zapošljavanje u Bugarskoj, i rečeno im je da će zarađivati 60 eura dnevno, te da će im biti pokriveni troškovi prijevoza i smještaja, kazao je Europol.

Međutim, smješteni su u kampove, odbijan im je novac za hranu, a kada su im istekli ugovori nisu mogli dobiti svotu koja im je obećana, zbog čega se mnogi nisu mogli vratiti u Bugarsku.

Krijumčarenje radne snage na kontinentu postalo je raširenije od seksualnog iskorištavanja, objavilo je Vijeće Europe prošle godine.

Procjenjuje se da je oko 25 milijuna ljudi širom svijeta na prisilnom radu, od farmi i tvornica, preko ribarskih flota, ocjena je UN-ove agencije za rad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije