Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neodgovornost

Policija zatekla petero pri kršenju samoizolacije, jedan kažnjen jer nije nosio masku u trgovini

Nakon uvođenja novih mjera pust granični prijelaz u Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
21.12.2020.
u 13:34

U Ulici Ivana Gundulića u Petrinji, 62- godišnjak je unatoč višestrukim upozorenjima od strane djelatnika u trgovačkom centru, u više navrata skidao i  na neprikladan način nosio zaštitnu maske

Na području Sisačko-moslavačke županije tijekom vikenda je policija zatekla čak petero građana prilikom kršenja mjere samoizolacije, a jedan je kažnjen jer nije nosio masku u trgovačkom centru.

Prvo je u petak 18. prosinca u jutarnjim satima, na izlasku iz Republike Hrvatske na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Hrvatska Kostajnica, pristiglo osobno vozilo zagrebačkih registracija kojim je upravljao 73-godišnjak iako mu je određena mjera samoizolacije. U nedjelju, 20. prosinca, oko 10.40 sati, na izlasku iz Republike Hrvatske na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Jasenovac, pristiglo je osobno vozilo zagrebačkih registracija, u kojem se kao putnik nalazio 57-godišnjak, kojemu je izrečena mjera samoizolacije.

Nakon sat vremena, opet  na izlasku iz Republike Hrvatske na istom graničnom prijelazu, pristiglo je osobno vozilo njemačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 58-godišnjak, a kao putnik se nalazio 23-godišnjak. Obojici je bila izrečena mjera samoizolacije.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prema kojemu je predviđena novčana kazna u iznosu od osam do 15 tisuća kuna, izdan im je prekršajni nalog.

U nedjelju, 20. prosinca, oko 23.20 sati, u Zagrebačkoj ulici u Sisku, policijski su službenici prilikom kontrole prometa zaustavili 18-godišnjaka  kojemu je određena mjera samoizolacije. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i njemu je izdan prekršajni nalog.

Policija je priopćila i kako je  subotu, 19. prosinca, oko 10,30 sati, u Ulici Ivana Gundulića u Petrinji, 62- godišnjak je unatoč višestrukim upozorenjima od strane djelatnika u trgovačkom centru, u više navrata skidao i  na neprikladan način nosio zaštitnu maske. On je udaljen iz trgovine, a zbog počinjenog prekršaja sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti slijedi Obavezni prekršajni nalog.

Ključne riječi

Komentara 2

K1
Kalimero_12
22:34 21.12.2020.

Takvu bagru koja ugrožava tuđe živote treba pendrečiti, ta bagra smatra da zbog svojih nakaradnih, politikantskih sloboda smiju ugrožavati tuđe zdravlje i živote.

SS
sokac sa drave
07:57 22.12.2020.

Znaci trenirat cemo disciplinu gdje je narod discipliniran i kaznjavat cemo.Onda posto nemamo muda niti smijemo ikoga kazniti u slobodarskom splitu iako izadje na rivu dvadeset tisuca bez maski i rastojanja i sedamdeset tisuca slavi 70 godisnjicu torcide.Necemo tako ako smo ista drzava onda za sve isto ili kazne samo za nas.?Mislim da tako nece moci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije