Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
puno dojava građana

Policija upozorila na nove prijevare preko Interneta. Na 'meti' kupci ogrjevnog drva

Umirovljenici za računalom, ilustracija
Igor Soban/PIXSELL
14.01.2022.
u 10:18

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u policiji.

Zbog učestalih prijevara kod kupnje ogrjevnog dva preko Interneta, a s obzirom na isporuku manje količine drva no što su dogovorili i platili ili im ono uopće nije isporučeno, iz policije su u petak pozvali građane na povećani oprez kako ne bi postali žrtvom ovakve prijevare.

Požeško-slavonska policija priopćila je da su u zadnje vrijeme primili nekoliko prijava građana koji se žale da su prevareni prilikom narudžbe ogrjevnog drva putem oglasa (Facebook, Internet i sl.), na način da im je isporučena daleko manja količina od plaćene ili drva uopće nisu isporučena.

Naime, oštećenima se na kućnu adresu dostavljaju drva koja nisu složena, pa tek naknadno utvrde da se radi o daleko manjoj količini od plaćene. "Molimo građane na povećani oprez kako ne bi postali žrtvom ove vrste prijevare", ističu iz policije.

Kao primjer te prijevare navode slučaj 42-godišnjakinje s područja Požege koja je policiji u četvrtak prijavila da je ovoga mjeseca putem Internet oglasnika s nepoznatom osobom dogovorila kupnju drva za ogrjev, što je platila tri tisuće kuna.

No, nije joj isporučena dogovorena količina, a nepoznata osoba joj se više ne javlja, pa se smatra prevarenom. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu, kažu u policiji.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
19:01 14.01.2022.

Svi prekupci sa biomasom već desetljećima prodaju po dužnom metru a ne po kubiku ..kada to kupci shvate bit će sve dobro..ništa se nije promjenilo od 1950-tih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije