Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krađe na plažama

Policija upozorava: Ne ostavljajte novac, mobitele i dokumente bez nadzora

plaža
Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
01.07.2019.
u 11:22

Kako bi spriječili buduće slične događaje iz PU savjetuju građane da prilikom odlaska na plažu svoje predmete (torbe, ruksake i sl) ne ostavljaju bez nadzora, posebno ne na dulje vrijeme, odnosno da ih prilikom odlaska u more ostave na sigurnom mjestu.

Počela je sezona kupanja, a time i krađa na plažama. Tijekom proteklog vikenda na području PU Splitsko-dalmatinske zabilježeno je ukupno pet krađa. Kralo se na splitskim plažama Bačvice i Firule, te na plažama u Brelima i Makarskoj, na štetu hrvatskih i stranih državljana.

Sve krađe počinjene su tako što su oštećeni svoje torbe i ruksake s vrijednim predmetima (mobitelima, naočalama, novcem i sl.) ostavili bez nadzora, pa su počinitelji iskoristili njihovu nepažnju i vrijeme za koje su se nalazili u moru ili na drugom mjestu i počinili krađu.

Kako bi spriječili buduće slične događaje iz PU savjetuju građane da prilikom odlaska na plažu svoje predmete (torbe, ruksake i sl) ne ostavljaju bez nadzora, posebno ne na dulje vrijeme, odnosno da ih prilikom odlaska u more ostave na sigurnom mjestu. Navode primjer jednog kupača koji je pokraden dok se nalazio u moru, gdje je, prema vlastitoj izjavi boravio više od sat vremena, koliko su mu stvari bile bez nadzora!

-Također, uputno je da prilikom odlaska na plažu ne nosite sa sobom vrijedne predmete, poput nakita, veće količine novca, dokumente i slično - poručuju iz PU Splitsko-dalmatinske.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Dumen
Dumen
12:13 01.07.2019.

Ako te stručnjak od prije poznat policiji želi opljačkati uz svu dužnu pažnju će to uraditi. Drugo je pitanje zašto ti ponavljači nisu onkraj brave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije