Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budite oprezni

Policija upozorava: Ne odgovarajte na ove poruke, žele vam ukrasti osobne podatke

Foto: MUP/Getty Images
1/3
21.04.2020.
u 15:41

Policija upozorava kako internetom haraju novi pokušaji prijevare i krađe osobnih podataka putem phishing poruka

Ministarstvo unutarnjih poslova zaprimilo je više dojava iz kojih proizlazi da su građani na svoje adrese elektroničke pošte i mobilne uređaje zaprimili sumnjive poruke i pozive.

Poruke i pozivi dolazili su s broja +38516700060 od strane nepoznatih osoba koje su se predstavile kao službenici turističke agencije iz Švicarske, koja radi posredničke poslove za internetski servis Booking.com.

Prilikom razgovora tražili su građane da im dostave korisničke podatke i lozinku za korisnički račun na servisu Booking.com, dok se u poruci e-pošte nalazila internetska poveznica na sumnjiv sadržaj.

Iz Ministarstva upozoravaju kako se radi o pokušaju prijevare s ciljem krađe osobnih podataka te mole građane da na takve poruke ne odgovaraju niti da se javljaju na pozive sa sumjivih brojeva. 

Poručuju da budete oprezni i čuvate svoje osobne podatke, a ukoliko ipak postanete žrtvom prijevare, da o tome odmah obavijestite policiju.

Više informacija o "vishingu“, "phishingu“ i različitim oblicima internetskih prijevara te savjete o tome kako se zaštititi doznajte ovdje.

Ključne riječi

Komentara 1

WI
wiamniamniinna
17:20 21.04.2020.

To nisu nikakve agencije iz Svicarske, i nas napadaju ovdje u Svicarskoj, predstavljaju se da su drzavni sluzbenici iz Berna, i ceprkaju po zdravlju i podacima gradjana, a u stvari su Nijemci iz Njemacke rekli su iz policije koja ih je pohvatala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije