Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaprimili više prijava

Policija upozorava: Ne odgovarajte na internetske prijevare, promijenite svoje lozinke

laptop
Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL
22.01.2021.
u 11:41

Savjetujemo građanima da nikome ne daju svoje korisničke podatke i lozinke niti ih upisuju na sumnjivim internetskim stranicama, poručuju iz policije

Policija upozorava javnost da ne odgovara na poruke elektroničke pošte u kojim ih nepoznate osobe ucjenjuju. Naime, navode kako su u posljednje vrijeme zaprimili više prijava građana koji su zaprimili poruke u kojima ih se ucjenjuje navodeći da su na njihova računala ili mobilne telefone instalirani zloćudni računalni programi (malware) putem kojih je ostvaren pristup osobnim podacima. U takvim ih se ucjenama traži iznos od 1.500 eura u bitcoinima kako se osobni podaci ne bi javno objavili. 

Iz policije se savjetuje da se na takve poruke ne odgovara te da se ažuriraju lozinke za pristup elektroničkoj pošti. 

- Savjetujemo građanima da nikome ne daju svoje korisničke podatke i lozinke niti ih upisuju na sumnjivim internetskim stranicama. Ukoliko su to učinili, potrebno je odmah promijeniti lozinku koja se odnosi na određeni korisnički račun. Ukoliko identičnu lozinku koriste i za druge korisničke račune i internetske usluge, potrebno je odmah promijeniti i te lozinke, upozorili su. 

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjeta kako se zaštititi, može se pronaći na internetskim stranicama policije i na YouTube kanalu MUP-a.

VIDEO Inauguracija Joea Bidea - Robert Bubalo: Ovo nisu normalna vremena. Biden se neće zalagati za rasturanje EU-a

Komentara 2

Avatar babinjak1984
babinjak1984
12:05 22.01.2021.

A što radi policija u vezi likova sa ustaškim obilježjima??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije