Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rave Revolucija

Policija upala u tehno klubove, posjetitelji demonstrirali i partijali pred Parlamentom

gruzija
Foto: REUTERS/PIXSELL
1/10
15.05.2018.
u 13:27

Inače, gruzijska klupska scena jako je raširena, a uz to je bliska i LGTB zajednici koja izlazi u klubove s takvom glazbom, a upravo to prosvjednici spominju kao razlog napada

Vlasti u Gruziji u dva ujutro odlučili su provesti raciju u dva noćna kluba u Tbilisiju u kojima se puštala rave glazba. 

Izazvalo je to negodovanje kod posjetitelja koji su odlučili prekinuti tulum premjestiti na ulice glavnog gruzijskog grada i to pred zgradu gruzijskog Parlamenta, javlja Sputnik.  

Preko 4000 ljudi skupilo se na demonstracijama gdje su na zvučnik puštali dance glazbu te upozoravali na 'prekomjernu uporabu policijske sile u noćnim klubovima kako bi zaustavili sve jaču rave scenu u Gruziji'. 

Uz to traže i ostavku ministra unutarnjih poslova koji se pak pohvalio ovom akcijom kazavši kako je 'uhićeno osmero dilera drogom'. 

Inače, gruzijska klupska scena jako je raširena, a uz to je bliska i LGTB zajednici koja izlazi u klubove s takvom glazbom, a upravo to prosvjednici spominju kao razlog napada. 

Odlaskom pred Parlament i početkom improviziranog partyja i istovremeno prosvjeda pokrenuta je lančana reakcija. Na mjestu događaja pojavilo se 1000 policijaca koji su napravili kordon koji prosvjednici neće moći probiti, a potom su se pojavili i protivnici prosvjednika i rave scene u Gruziji kao i protivnici LGTB zajednice, a nazivaju se 'Pravi Gruzijci' te pozdravljaju  nacističkim pozdravom, visoko dignutom desnom rukom. Ipak, polcijski kordon je izdržao između dvije suprostavljene strane, te su na kraju vodenim topovima morali riješavati nastalu situaciju. 

Ključne riječi

Komentara 6

ST
Startrack
15:00 15.05.2018.

Ti mladici i djevojke stosu u tehno sceni i takvim klubovima su najzadraviji, i najbolje izgledajuci, dio bjele populacije. Odakle njih sa drogama, vecina ih dize utege.

BF
bf2
16:14 15.05.2018.

"razlog napada" koliko ja znam policija je provela legalnu raciju,to nije napad...

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
14:48 15.05.2018.

dobri bomboni?😜😜😜😜

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije