Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVONSKI BROD

Policija ulovila dvojicu razbojnika koji su opljačkali zaštitare

Policija nastavlja istragu nakon oružane pljačke zaštitarskog vozila nedaleko Osijeka
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
1/3
22.10.2019.
u 18:24

- Osobe su pod nadzorom policije i prisustvuju pretrazi domova - kazali su iz PU osječko-baranjske.

Opsežna policijska potraga za razbojnicima koji su u ponedjeljak oko 15 sati prepadom opljačkali zaštitarsko vozilo i ranili dva zaštitara iz Slavonskog Broda rezultirala je pretresima kuća na brodskom području izvijestila je to večeras iza 18 sati PU osječko baranjska.

- Vezano uz kazneno djelo razbojništva počinjenog tijekom jučerašnjeg dana na cesti između mjesta Hrastin i Koprivna, tijekom kojeg je došlo do uporabe vatrenog oružja i ozljeđivanja dvojice hrvatskih državljana, izvješćujemo javnost da su policijski službenici PU osječko-baranjske u ovim trenucima na području grada Slavonskog broda gdje provode pretrage domova dvojice hrvatskih državljana ('86 i '91 godište) koji se dovode u svezu s tim kaznenim djelom. Osobe su pod nadzorom policije i prisustvuju pretrazi domova - kazali su iz PU osječko-baranjske.

Uznemireni mještani Koprivne, gdje živi svega osam starijih obitelji, dan nakon razbojništva vrtjeli filmove pa se jedna starica sjetila kako su joj se oko kuće, inače među prvima na ulazu u selo, petljale četiri nepoznate osobe. Stranci nisu česti u tom kraju pa svaka takva pojava uznemiri mještane.

Podsjetimo, razbojništvo se dogodilo između Hrastina i Koprivne na đakovačkome području na izoliranoj cesti okruženoj šumom i poljima. Dvojica maskiranih iskočila su iz šume i odmah otvorila rafalnu paljbu na zaštitarsko vozilo. S obzirom na prostor na kojem se zločin odigrao za prepostaviti je kako je riječ o pomno planiranoj akciji i "sačekuši" jer je riječ o terenu na kojemu se čak ilokalci teško snalaze.

Pretraživano je prvo đakovačko područje, no policija prema posljednjim informacijama koje su iznijeli, osobe povezane s tim događajem smješta na brodsko područje odakle su zaštitari, a gdje je i sjedište tvrtke.

VIDEO Potraga za razbojnicima koji su pucali po zaštitarskom vozilu

Komentara 32

DU
Deleted user
18:59 22.10.2019.

Čestitam policiji na brzom uhićenju. Ako ne budu ležali 30 tak godina u zatvoru sve je uzalud.

Avatar Kaladin
Kaladin
18:57 22.10.2019.

Tako, rafalima, se ne pljačka ako ste inteligentni. Niste, i zato ste odmah otkriveni.

Avatar rubinet
rubinet
18:47 22.10.2019.

Bravo za hrvatsku policiju. Pokuda za "sačekušu".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije