Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRANA RADA

VIDEO Racija u centru Zagreba: Policija u kafiću zatekla više od 30 ljudi, vlasnik prijavljen

YouTube Screenhshot
28.01.2021.
u 17:57

Za jednu od zatečenih osoba, odnosno za 24-godišnjaka je utvrđeno da je za njim raspisana potraga te je kod njega pronađen plinski pištolj

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Državnim inspektoratom i Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a, proveli su raciju u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području Centra, a koji je radio unatoč zabrani tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite RH.

Tijekom provođenja akcije u navedenom objektu zatečene su ukupno 33 osobe. Prilikom postupanja policijskih službenika nije bilo uporabe sredstava prisile.

- Za 33 osobe je utvrđeno da nisu nosili zaštitne maske, zbog čega su im policijski službenici izdali tri obavijesti o počinjenom prekršaju te je naplaćeno 30 novčanih kazni. Nadalje, za jednu od zatečenih osoba, odnosno za 24-godišnjaka je utvrđeno da je za njim raspisana potraga te je kod njega pronađen plinski pištolj, navode u priopćenju.
 
Zbog obavljanja ugostiteljske djelatnosti suprotno odlukama stožera Civilne zaštite, službenici su utvrdili su prekršaj iz članka Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te je izdano usmeno rješenje o zabrani rada, a objekt je zapečaćen na minimalno 30 dana. Protiv pravne i odgovorne osobe bit će pokrenut prekršajni postupak.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, 45-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.

Komentara 44

HE
Herceg
20:06 28.01.2021.

Zašto se nemože komentirati članak o srpskim "hunanitarcima" što su posjetili Knin?

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
18:49 28.01.2021.

Zašto se tako bagra nije usudila upasti i u Slovensku 9?

DU
Deleted user
18:22 28.01.2021.

Slovenska 9

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije