Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEĆ OVOG VIKENDA

Policija u utrci s vremenom: Osumnjičeni za nestanak Madeleine McCann mogao bi izaći na slobodu

Maddie McCann
Foto: FindMadeleine - službena stranica
1/2
05.06.2020.
u 11:41

Roditelji nestale djevojčice Kate i Gerry McCann objavili su jučer nakon objave o novom osumnjičenom kako je to značajni napredak u istrazi. Ponovili su kako oni vjeruju da je djevojčica još uvijek živa.

Christian Brueckner (43), glavnoosumnjičeni u istrazi nestanka trogodišnje Madeleine ''Maddie'' McCann, navodno ispunjava sve uvjete prema kojima može biti pušten na slobodu već ovog vikenda. Njemačka policija očajnički pokušava pronaći njegovu bivšu djevojku, državljanku Kosova, koja je 2007. godine u trenutku nestanka djevojčice bila maloljetna i koja bi mogla razjasniti slučaj. 

Vjeruje se da je ona živjela s osumnjičenikom u kući u blizini Praia da Luza u Portugalu prije nego što ga je napustila, što je bilo netom prije nestanka Maddie. Kuća u kojoj su živjeli nalazi se samo 25 minuta pješice od hotela u kojem je nestala Madeleine te se nalazi iznad plaže na kojoj se igrala trogodišnjakinja sa svojim roditeljima. 

Podsjećamo, Brueckner se trenutačno nalazi u njemačkom zatvoru zbog dilanja droge, zbog čega je zatvoren na 21 mjesec. U prosincu prošle godine proglašen je krivim za silovanje 72-godišnje američke turistice u Praia da Luzu samo 18 mjeseci prije nestanka trogodišnjakinje. Za to je dobio sedam godina zatvora, no ta zatvorska kazna počet će teći tek nakon što se presuda potvrdi u žalbenom postupku, prenosi Daily Mail. 

VIDEO: Policija ima novog sumnjivca za nestanak Madeleine McCann

Kako prenose njemački mediji, s obzirom na to da je prošlo dvije trećine zatvorske kazne za dilanje droge, Christian Brueckner mogao bi izaći na slobodu. 

Upravo zato se detektivi nadaju da će stupiti u kontakt s njegovom bivšom djevojkom za koju se vjeruje da je napustila područje Praia da Luza netom prije nestanka Maddie, dok je 43-godišnjak vjerojatno ostao spavati u kamp-kućici za koju se vjeruje da ju je koristio za otmicu djeteta. 

Nakon što je Scotland Yard zaprepastio sve i otkrio kako 13 godina od nestanka Madeleine Maddie McCann njemačka policija ima osumnjičenika, portugalska policija, koja je vodila slučaj s obzirom na to da je bio na njezinu teritoriju, prozvana je zbog mogućeg propusta. Živio je blizu hotela u kojem je djevojčica nestala i već je osuđivan zbog seksualnih zločina te se smatra da su ga trebali istražiti. 

Roditelji nestale djevojčice Kate i Gerry McCann objavili su jučer nakon objave o novom osumnjičenom kako je to znatan napredak u istrazi. Ponovili su kako vjeruju da je djevojčica još uvijek živa. 

Nažalost, tu vjeru ne dijele njemački policajci koji misle da je mrtva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije