Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Višemjesečna akcija

Policija u Kutini zaplijenila oko 100 kg rezanog duhana

zapljena duhana,portal (1)
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/7
05.02.2013.
u 11:28

Vrijednost zaplijenjenog duhana, koji je već bio u vrećicama, pripremljen za distribuciju, iznosi oko 20.000 kuna.

Dobro organiziranom mrežom, dvoje Kutinjana je rukovodilo nedozvoljenom trgovinom duhana na kutinskom području. Na taj su način svakog mjeseca na tržište plasirali između 200 i 300 kilograma duhana iz proizvodnje u hrvatskim domaćinstvima.

- Na početku kriminalističkog istraživanja bilo je najvažnije pronaći punkt za raspačavanje. Pronašli smo ga u Banovoj Jarugi, gdje smo obavili pretragu na dvije lokacije. Osim obiteljskih kuća i gospodarskih zgrada pretražili smo i tri osobna automobila. Za pretrage smo kod 57-godišnje žene pronašli i oduzeli 103,4 kilograma, a kod 37-godišnjaka 11,3 kilograma rezanog duhana. Iako se već duže vrijeme bave nedozvoljenom trgovinom, tvrde da su duhan kupili kod nepoznate osobe - rekao je voditelj Odsjeka organiziranog kriminaliteta PU sisačko-moslavačke Edin Ciriković.

Vrijednost zaplijenjenog duhana, koji je već bio u vrećicama, pripremljen za distribuciju, iznosi oko 20.000 kuna. Od tog iznosa, zarada na preprodaji iznosi oko 17.000 kuna. Prilikom pretrage pronađen je osobni automobil mercedes švicarskih registarskih tablica, koji je služio za distribuciju duhana. Vozilo je 37-godišnjak u listopadu prošle godine uzeo od svog brata i koristio ga, iako ga nije prijavio carinskim tijelima RH, što je bio obavezan.

Protiv oboje osumnjičenih, koji su u srodstvu, podnesene su kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Kutini, te obavijest o prekršaju Carinarnici Zagreb.

>>Na graničnom prijelazu Karasovići zaplijenjeno 232 kg marihuane

 

Komentara 13

Avatar Tiran
Tiran
12:47 05.02.2013.

Za 10 000 kn vrijedan duhan i eventualnu njezinu zaradu od 2000 kn oni ovo na sva zvona objavljuju . Baš smo banana držva

LA
larala
13:48 05.02.2013.

kad seljak uzme 20 kn za kg duhana onda o tome pišu novine, policija se baca u akciju itd...a, kad tvornica duhana prodaje 10 gr za 20 kn onda je to posve normalno.....koja smo mi jadna država....samo svi gledaju kako u podobnicke džepove strpati što više love a, da pritom niti oru niti kopaju.....što gospoda koja donopse zakone ne bi probala saditi duhan, sušiti ga rezati ...pa, onda nek slobodno mantra o velikim prevarama i kriminalnim radnjama

Avatar dpejakovic
dpejakovic
12:22 05.02.2013.

Ovo je šala? Pa s time se bavi policija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije